reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i dolegliwosci

KajuMaju nie dosc ze sie o ciebi emartwilysmy to jeszcze jakos nam tu ciebie brakowalo!!! Jak piszesz o tej zgadze to tak jak bys o mnie pisala!!! Mam juz Reniee w torebce ale i to nie zawsze pomaga a to co zjem to mam zawsze na wysokosci szyji-dalej ie chce wpasc!!! Mam nadzieje ze twoj test na cukier wyjdzie dobry ( ja tez bym chciala sie fanty napic a nie tylko wody z zaduza iloscia cukru)
I pamietaj Kaju ze nie musi to byc 2 miesiace do porodu, moze akurat wczesniej urodzisz??? Nie mysl o tym w ten sposob ze sie meczysz i masz dosyc bo tylko masz dolek przez to!!! A ludzie niech sobie roznie gadaja o twoim brzuszku, przeciez nie ma jakiejs miarki by powiedziec ze masz ten brzuszek zaduzy czy zamaly!!! Przejrzyj nasza galerie brzuszkow a zobaczysz ze na to nie ma reguly i jedne maja wieksze kulki a inne prawie wcale nie maja!!!
A co do wagi dziecka to moj Kristian tez wazyl 4,5kg ale to nie znaczy ze moje dziecko bedzie tyle wazylo! Kazdy czlowiek jest inny!!!!!

reklama
PODŁĄCZAM się do krecika ,mnie teściowa też powiedziała że mnie wywaliło a nie widziała mnie ze 3 miesiące jak nie lepiej .Także gadką ludzi nie ma się co przejmować .Pozatym jesteś szczupluteńka i brzusio dlatego się tak eksponuje a nie że przytyłaś .Ja urodziłam obydwoje ,mieli po 4 kg. i poszli z poślizgiem :laugh: :laugh:.Naprawdę wszystkie mamy dość sporawe brzuchy ,jedne większe ,drugie mniejsze ale tym nie ma się co przejmować ,ważne żebynasze dzidzie urodziły się zdrowe .Naprawdę nam CIEBIE BRAKUJE DROGA KAJUSIU ,wracaj do zdróweczka i pij dużo wody!!!!

Właśnie najważniejsze żeby nasze dzidzie były zdrowe. A ty Kaju uważaj na siecie i dzidziołka i dużo odpoczywaj.

Hej hej..a ja zaczynam puchnac :mad: O tym ze dlonie mi puchnely juz sie rozpisywalam (Boze jak dobrze ze zdazylam jeszcze zdjac pierscionki), wczoraj po 2 godzinnej kolacji u znajomych nie moglam wejsc w moje buty. Wiem ze to normalne i tak bardzo mi nie dokucza ale zastanawiam sie czy wy tez juz tak macie (myslalam ze to raczej na samej koncowce sie pojawia). Dajcie znac...Moze czesciowo to tez pogoda, bo u nas leje od tygodnia prawie non stop..Ale wole chyba te deszcze niz upaly :D

Ja odpukac narazie nie puchne ale staraj sie lezec z nogami do gory i jedz duzo natki pietruszki bo ma dzialanie moczopedne i moze troche Ci zejdzie tej wody a dziecku napewno nie zaszkodzi bo to same witaminki ;)

osobiście mi nogi puchną tylko jak jestem cały dzień na nogach i dziś pewnie tak będzie ponieważ wzięłam się za mycie okien (nie mogę patrzeć jak mój luby to robi) imam nadzieje że je umyje bo dziś się rozpogodziło .A na to puchnięcie biorę calcium gluconicum .Przy tamtych ciążach nie brałam i nogi wyglądały jak 2 kłody

ja odpukać też nie puchnę jak narazie ani ręce ani nogi ale z nogami wyżej to śpię od początku ciąży

A ja niestety puchnę, i nogi, i ręce... A do tego strasznie mnie męczy zgaga, czasami w nocy się budzę, bo nie mogę wytrzymać tak pali...

Ja na szczęście nie puchnę ale zgaga to mi tak dokucza a szczególnie w nocy śpie z Rennie bo normalnie mozna spłonąć

reklama
Ja tak troszeczkę puchne, szczególnie jak jest baaardzo ciepło, ale jeszcze narazie mi to tak nie dokucza mocno. Ale dzisiaj w nocy pierwszy raz złapał mnie skurcz łydki,właściwie to wyrwał mnie ze snu aż musiałam wstac z łóżeczka i rozchodzic , do tej pory to tylko mnie bolały. Chyba muszę jeśc więcej magnezu.

Do góry