reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i dolegliwosci

A mnie wczoraj u gina znów rozbolał ząb mądrości ,skurczybyk nie daje mi spokoju już całe ucho mnie boli i lewa skroń .A to jest najlepsze że teraz nie wyrwę ,bo mam strasznie trudne do wyrywania zęby ,ostatnio dostałam 7 zastrzyków znieczulających żeby skurzczybyka wyrwać .Dostało mi się zęby po moim tatusiu i muszę cierpieć ,nie wiem jak wytrzymam te 2 miesiące

reklama
no to ja troche pojecze ;) (ale to w koncu chyba watek do jeczenia no nie) Od 4 w nocy boli mnie chyba nerka, promieniuje tak ,ze czuje to az w brzuchu i dlugo nie moglam tego zdiagnozowac.Teraz nie wiem czy to Witek mnie skopal czy to moje kamyczki sie odzywaja :( Chyba musze sie opic tego piwa bezalkoholowego :p moze pomoze fuj fuj nie lubie, a takiego prawdziwego duzo przeciez nie moge :(

Aneczko spokojnie możesz napić się normalnego piwa .Ja przy kamilu miałam piasek na nerkach i gin zalecił mi picie normalnego piwka co któryś dzień .Oczywiście nie całe ,tylko pół szklaneczki i na pewno pomoże

Czesc dziewczynki !

Ale sie za wami stesknilam !!!!

W szybkim skrocie napisze wam co u mnie nowego :

Nie bylo mnie przez pare dni bo sie zle czulam . Meczyla mnie okropna zgaga ,a poza tym znow zlapala mnie sennosc i kompletny brak sil . Ciagle zawroty glowy i gwiazdki przed oczami.
Aha no i bol glowy ........ codziennie.

A od 4 dni mam taka nadkwasote ,ze CALE jedzenie i picie jakiekolwiek tylko polkne zaraz mi sie wraca.
Z tego wszystkiego sie odwodnilam i wyladowalam wczoraj pod kroplowka w szpitalu . (nic przyjemnego)
Jestem spowrotem w domu ale wcale lepiej sie nie czuje.

Lekarze mowia,ze dzieje mi sie tak bo synek naciska mi na zoladek......

A poza tym to po pierwsze - w koncu mialam test na glukoze ( wyniki po weekendzie ) , ktory wcale nie byl taki straszny....
Moze w Polsce podaja wam cos innego do picia o u mnie smakowalo to dokladnie jak pomranczowa Fanta. Tez bylo gazowane i zimne .

A po drugie to moj niunio juz tez sie odwrocil glowka w dol . Elegancko sobie siedzi i pomalutku szykuje sie do wyjscia na swiat , a ja prawde powiedziawszy ,po tych ostatnich przezyciach zoladkowych zaczynam traktowac porod jako "wybawienie" ;)

Wszyscy w szpitalu i ludzie na ulicy dziwia sie , ze dopiero zaczelam 8 miesiac ( wczoraj ) bo brzuch jest naprawde duzy. Wole na razie nie robic zdjec bo wygladam jak siedem nieszczesc i raczej nie chce sie taka pamietac.... ale wyobrazcie sobie ,ze pomimo mojego wzrostu (175cm) to ten brzuch i tak jest proporcjonalnie na mnie za duzy. A tu jeszcze 2 miesiace ??? Nie bardzo mi sie to wszystko miesci w glowie, a coz dopiero w brzuchu ??

Nie wiem czy juz wam to pisalam,ale moja tesciowa powiedziala mi ,ze zarowno Wojtek jak i 2 jego braci po urodzeniu wazyli ponad 4 kg !

OK, zmykam juz. Pozdrawiam was wszystkie bardzo mocno i mam nadzieje ,ze wszystko u was w porzadku . Niestety nie mam sily na to ,zeby nadrobic teraz czytanie bb. U mnie jest juz 30'C ..... ble

caluski

Kaju biedactwo trzymaj się dzielnie! Fajnie że z dzidzią wszystko w porządeczku:) Dolegliwości naprawdę współczuję... bardzo współczuję... Wypoczywaj, chociaż niewiem jak Tobie ale mnie jest sto razy gorzej jak leżę bo wtedy mały jeszcze bardziej gniecie żołądek:(

Kaju wracaj do zdrówka a na zgagę najlepsze jest Rennie wiem coś na ten temat bo przy pierwszej ciąży miałam taką zgagę że myślałam że mi dziury wypali teraz też mam trochę mniejszą ale mam i dlatego biore Rennie bo naprawdę mi pomaga jakby nie to to chyba by mnie ta zgaga zamęczyła ;)

KajaMaja,ale się o ciebie martwiłam! Dobrze,że sie odezwałaś,może kopsnij którejś z nas na priv swój nr komórki,to jakby cos to będziemy w kontakcie gdyby cos się działo...trzymaj się kochana i dużo wypoczywaj,napewno będzie lepiej,już niedługo!

Kaju biedactwo , mnie tez zgaga czesto ostatnio meczy i bardzo pomaga mi cos o czym juz kiedys pisalam.Siemie lniane na surowo(lyknac 2 lyzki i popic woda) polecam ;)

reklama
dobrze Kaju, że już ok, zapowiada się duży bobasek, pewnie i cc Cię nie ominie, ale będzie napewno wszystko ok

Do góry