reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i dolegliwosci

Kamilko z tego co słyszałam to tylko Paracetamol narazie zrób sobie chłodny okład wody z octem- pomaga a leki zawsze zdążysz wziąć.

reklama
k@siek pisze:
KajuMaju  :-* dzięki Tobie miałam dzisiaj pierwszą od dłuższego czasu spokojną, przespaną noc bez zgagi. Aż się bałam położyć spać, powiem szczerze, bo cały dzień miałam straszną zgagę ale na noc zapodałam sobie dwa kubki mleka i było miodzio ::)

Ciesze sie ,ze moglam ci pomoc !
Wyprobowalam tez sposob z bananami ,ktore mialy zneutralizowac kwasy , ale u mnie niestety nie dziala.

Kamilko ,
Zadzwon do lekarza i nic nie bierz na wlasna reke.
Gdzies czytalam,ze w ciazy goraczke mozna leczyc jedynie zimnymi okladami albo chlodna kapiela. Trzeba pilnowac ,zeby sie cialo nie przegrzewalo... Tak wiec prosze zasiegnij fachowej opinii od lekarza .
I trzymam kciuki ,ze to tylko jednodniowka , albo zmeczenie lub zmiana pogody.

KAmilko! Ja na gorączkie brałam panadol dla dzieci taki w syropie - tylko to mi pozwoliła ginka.

Kamilko tak jak mówi Kaja dzwoń do lekarza. Każda gorączka w ciąży może być ryzykowna w ciąży, a z lekami też musimy uważać więc albo dzwoń albo lepiej pójdź do jakiejś całodobowej przychodni, nie ma co ryzykowac.

witajcie dzwoniłam do lekarza i pozwolił mi wziąść paracetamol na szczęście od razu przeszło narazie jest lepiej
noc przespałam zobaczymy po południu

Kamilko wszystko będzie dobrze ale oczywiście pisz czy już masz całkowitą poprawe. Bidulko rzeczywiście z gorączką nie ma żartów ,ale mam nadzieje że to tylko chwilowe

Kamilko uwazaj na siebie i nie pozwalaj wiecej sobie na jakies goraczki!!! Musisz zdrowiutka i silna wytrwac do porodu!!!

A ja niestety mam dzisiaj po raz pierwszy jakis dziwny bol brzuszka!!! Kloje mnie zaraz pod zebrami i na dodatek mam rozwolnienie (sory ze wam o tym pisze) ale to pierwszy raz mam cos takiego! Do tej pory to jakos trudno bylo na toalecie, ateraz nie wiem co mam zrobic! Tym bardziej ze nic takiego nie jadlam co mogloby spowodowac taka reakcje mojego organizmu!!!

czasem organizm potrzebuje takiego oczyszczenia ,zobaczysz sama czy ci dziś kochana przejdzie .Jakby coś to maszeruj do lekarza .Mnie co kilka tygodni nachodzi takie oczyszczenie (delikatnie mówiąc).Wogóle te dnii to chodzęi stękam jak ostatnia sierota ,wczoraj zęby a dziś znów maluch pcha się w drogi rodne a przecież dzisaj tylko posprzątałam pokoje .

KAmilko i Krecik uważajcie na siebie a Marthusia zero złych myśli

ŚCISKAM WAS WSZYSTKIE MOCNO ,DUŻE BUŹKI

oj kreciku dokładnie z tym rozwolnieniem tak jest ja też mam tak raz na jakis czas bo zazwyczaj
to bieda z .... no wiadomo czym ale jak ból nie b ędzie Ci ustepował to moze lepiej poradź się lekarza?

reklama
Kreciku zjedz kawałek gorzkiej czekolady lub 2 łyżeczki suchych otrębów to pomaga a jeśli nie przejdzie to musisz udać się do swojego gina.

Do góry