reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i dolegliwosci

Też uważam że faceci są fajniejsi w tym zawodzie (Krecik wyjątek potwierdza regułę), mój gin jest miły i bardzo sympatyczny.
Mnie na każdej wizycie ważą, mierzą ciśnienie, z 8 wizyt do tej pory USG nie miałam na dwóch, ale wtedy słuchałam serduszka malutkiej i zawsze mam badanie na fotelu... Najbardziej podobało mi się jak mój gin kazał mi przyjść z mężem i w gabinecie poprosił żebym się rozebrała i usiadła na fotelu, mój Andrzej był po prostu przerażony...to ciekawe jak będzie wyglądał przy porodzie ;D

reklama
Moj zawsze sie dziownie patrzy jak ja z golym tylkiem wedruje na fotel! Tym bardzeij smieszne jest dla niego ze to baba tam zaglada! Ale ogolnie jest dzielny i zawsze fajne dyskusje prowadzi z moja lekarka! wypytuje ja o rzeczy o ktoprych ja nawet nie mam pojecia!!!

Dziewczynki ale się rozgadałyście dzisiaj!! Wolniej bo nie nadąrzam:)
Wiolciu dziękuję za troskę już znacznie lepiej, dzisiaj w drodze do pracy urządziłam sobie spacer z mostu Grunwaldziego wzdłuż Wisły na Zwierzyniecką i nawet mnie brzuszek na chwilę nie zabolał, dzisiaj jest już bardzo dobrze:) Muszę chodzić bardzo wolno wtedy jest OK:) We wtorek ide do lekarza zobaczymy co powie.
To o Romanku pisałaś, że świetny czy o tym Twoim "byłym" ;D Bo ja właśnie do Romanka chodzę ale nie wiem czyj już o nim rozma wiałyśmy czy nie , jak coś wiesz to napisz :) :p

Do Kaji ja jestem badana ginekologicznie na każdej wizycie. Znajoma miała taka ginkę, która jej przez całą ciąże ani razu nie zbadała :o :o :o
Ps. Wiolu omijaj szerokim łukiem to jakaś babka ze Starego Osiedla w Skawinie

KajaMaja!

u mnie identycznie na wizycie jak u ciebie:
-waza
-mierza mi cisnienie
-kaza nasikac w kubek
-mierza tetno dzidziusia
-mierza mi brzuch miarka

Od czasu do czasu pobieraja krew ale ja nawet nie mam pojecia jakie badania. Gin mi powiedzial ze jak cos nie bedzie w porzadku to mi powie; a poza tym zebym sie nie przejmowala i ze on jest od wynikow. USG mialam trzy razy (potwirzdzajace ciaze w 7 tygodniu, potem "genetyczne" chyba jakis 16 tydzien i tzw. "polowkowe" w 20 tyg.) W poniedzialek ide na ostatnie.

Maz chodzi ze mna za kazdym razem, nawet na badanie i juz sie nawet przyzwyczail, bo za pierwszym razem po wizycie zapytal mnie "sluchaj co on ci tam wkladal" ? A ja nawet nie mialam pojecia co, bo nie widzialam. Teraz sie rozgaduje na przerozne tematy ;D

Ogolnie jestem zadowolona z gina, bo facet bardzo konkretny. Troche szkoda ze nie bedzie przy porodzie (jest kierownikiem tego szpitala i 4 dni w tygodniu przyjmuje w poradni)...chyba ze wyceluje wlasnie na ten "wolny" dzien ;D

Chodziło mi o Romanka ,on mi robił przy pierwszej ciąży usg ale bardzo dobrze go pmiętam ,super gościu .A ta koleżanka mojej mamy (ta franca) też mieszka na blokach tylko że w hucie na awaryjnym .

Cieszę że już dobrze się czujesz K@siek,ale nie forsuj się tak .

Chodziło mi o tą lekarkę, która się brzydzi badaniami ginekologicznymi, że na Starym mieszka:)

K@siek ja chodzę do Rożnowskiego w rynku w Skawinie ,lekarz bez uroku .Ale dzięki za radę z tą lekarką ,dobre ostrzeżenie dla innych

No to juz nie wiem.
Mi lekarz powiedzial ,ze w razie gdyby cos bylo nie tak to ja to poczuje i beda dzialac, a tak to nie ma potrzeby klasc sie na samolocik. W sumie to nie nalegam , bo takie roz-KRAAAAAAA-czanie sie na fotelu do przyjemnych nie nalezy ;)
Czuje sie dobrze , nic mnie nie boli wiec chyba okay.

Acha i jeszcze:
Pytalam sie wczoraj lekarza o te omdlenia i ze ciemno mi sie robi przed oczami i mam gwiazdki i powiedzial mi ,ze to jest normalne w ciazy i nie mam sie czym przejmowac. Poodpoczywac i tyle.

Kiedy masz Jagusiu nastepne USG ? Bo jeszcze tylko jedno do konca zostalo , tak ?

reklama
A ja dzisiaj sie pewnie dowiem ze mam juz ze 20kg!!! Az sie boje, ale zobaczymy!!!

Do góry