reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i dolegliwosci

No to ja wam troche pomarudze 8) Od paru dni bola mnie strasznie kosci w dloniach i stopach.Nie sa wcale mocno spuchniete tylko bola jak zginam palce.Najgorzej jest w nocy bo oprocz bolu dochodzi straszne dretwienie dloni.Wystarczy polezec na boku pol godzinki i cala dlon dretwieje i boli,musze sie przewrocic na drugi bok i zaraz z druga robi sie to samo :p

reklama
::) Oj biedna Ty.To jest okropne , w dzien az tak sie tym nie przejmuje ale w nocy jest strasznie uciazliwe :( podobno to jakis ucisk na kregoslup co w naszym stanie akurat jest logiczne ;)

Mnie po wczorajszym plewieniu trochę strzykało w szyjce i całą noc brzuch twardniał brzuch jak kamień ale nic więcej nie ruszyło ,więc sądze że urodzę w terminie ,20 lipca według drugiego usg ,lub co jest bardzo prawdopodobne 25 według pierwszego usg .Wszystkiego mogę się spodziewać .Dziś zadzwoniłam do przyjaciólki ,z którą przegadałam z chyba 1,5 godziny i mówię że wszyscy mnie zostawiają na wakacje i okazało się że ona też urlopuje od 8 sierpnia :laugh: :laugh: :laugh:.Jeszcze się uśmiałyśmy że pewnie przeniosę na sierpień jak mąż będzie wyjeżdżał na wakacje z dziećmi .Będe mieć wtedy ogólny luz ;D ;D :laugh: :laugh:

Mnie drętwieją raczej nogi niż dłonie, okropne prawda.
No i mnie chyba też zawodzi intuicja bo jak całą ciążę miałam problemy ze skurczami i byłam święcie przekonana, że urodzę sporo wcześniej to tak na koniec skurcze znikły ( mimo, że odstawiłam tabletki- wszystkie) i pewnie urodzę po terminie :mad:

Aneczka - ja mam to samo, stopy i dlonie jak u slonia, szczegolnie dokucza w nocy...pisze jedna reka:) w dodatku mam problemy od dawna ze stawami zuchwy, ktore teraz mi tez spuchly i strasznie ciezko mi oddychac a w gardle drapie niesamowicie. W koncu chyba kupie to wapno, jak mowila wioletka, choc pytalam juz dwoch lekarzy i mowia ze to nic na stawy nie pomoze (????)

reklama
Ja już na nic nie licze.Tak bardzo chciałam jechać z domu do porodu ale w czwartek ide do szpitala więc napewno nie zdąże.Trudno bede rodzić z innymi babami.Njgorsze jest zawsze jak trafisz na sale na której są same "mruki".Jak byłam 2 razy to miałam super babki z którymi mam do teraz kontakt.Ale widziałam że na innych salach mają samych snobów ::)

Do góry