reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i dolegliwosci

Ja CORSINI już nie szaleje ,mam wszystko poprane ,wyczyszczone ,wózek świeci czystością ,łóżeczko odpucowane i nic tylko wszystko zakładać dla dzidzi :laugh: :laugh: .

U mnie moje dolegliwości ustąpiły (na szczęście) ale dobrze że mam dziś wizytę bo dowiem się konkretnie co jest grane

reklama
a ja ostatnio właśnie czuje sie wyśmiecnicie na całe szczęście nie mam żadntch
bobolewań brzucha itp. jedyną dolegliwościa są ranne skurcze łydek
ale juz łykam magnaz i mam nadzięję że będzie ok.
Oleńko i jak sie czujesz? i ty Poisy też? mnie kawałek czopa odszedł trzy tygodnie temu
i drugi mały dwa tygodnie temu a tydzień temu na wizycie usłyszałam od gina żemam rozwarcie na opuszek
i trzeba uważać (o seksie nie ma mowy) :( :(

jejku KAmilko to Ty też musisz uważać ! :) Wiolu ale co się narobiłaś i co Cię brzusio nabolał to Twoje wyszalałaś się porządnie  ::) dobrze ze masz wizyte to się dowiesz co i jak  :) jak tak czytam to mam wrażenie ze sama zostane kurka wodna na sam koniec  :laugh:  :laugh: a dziewczynki to mam nadzieję śpią...i niedługo się odezwą że wszystko w porządeczku ::)

U mnie wszystko OK , wczoraj odrazu zasnęłam jak się tylko połozyłam to chyba żeczywiście było przemęczenie...dziś rano poszłam posiedzieć 2 godziny w przychodzni zrobic test na cukrzycę ale wyniki dopiero w poniedziałek bo wątpie by się dziś wyrobili. Dzięki dziewczyny za troskę !!! Dziś mam duozo nauki jutro egzamin w szkole z romantyzmu... no i czekam na swojego misia..jutro ma przyjechać pewnie tez pozno w nocy ale chcę mu coś smacznego przygotowac sama nie wiem może jakieś racuszki lub nalesniczki....

ooo super że już lepiej...nie przemęczaj sie tak więcej  :) co do ezgaminków to współczuje  ;) ja w tamten weekend zaliczyłam ostatnie w tym roku i mam już spokój  :) trzymam kciuki napewno świetnie Ci pójdzie!  ;D chyba też polece do kuchni coś wymyślić  ::) moze jakiś placek z truskawkami  ;) no to kto jeszcze mial bolączki  Ola? Ewan? dziewczynki w porządku?  ::) Wiola mam nadzieję ze nigdzie tam się znowu nie uwijasz z robotą   :laugh: Krecika też coś nie widzę  ::)

CORSINI ,ja dziś totalny luz ,tyle że dalej mnie ten ząb morduje a raczej szczęka i ucho .A jeszcze jest pogoda jaka jest ,duszno jak cholera i chyba przez to ,nie mogę się doczekać pójścia do dentysty i usunięcia tego zęba .Żeby on chociaż był odpowiedzialny za mądrość ,a przy nim można raczej zgłupieć ;D :laugh: :laugh:

Dziewczynki jak tak czytam o tych waszych czopach to jestem troszke w szoku!!! Mi pierwszy czop odszedl jakies 3 tygodnie temu i jak widac trzymam sie ostro i chyba do terminu tak zostanie!!! Ja nawet czytalam gdzies o tych czopach i moja lekarka powiedziala ze im blizej terminu tym to bardziej normalne, ale to jest jak taka oslona przed bakteriami, zreszta co ja bede wam to sama pisac, lepiej jak przeczytacie same to co wyczytalam!!!

Powstaje na początku ciąży - korek z gęstego śluzu w kanale szyjki macicy. Uszczelnia kanał tak, aby chorobotwórcze drobnoustroje nie mogły przedostać się do macicy i rozwijającego się w niej dziecka.

Odejście czopa, który wygląda jak gęsty śluz, często różowy albo brązowawy, uznaje się za początek porodu. To nieprecyzyjny wskaźnik, świadczy tylko o tym, że kanał szyjki macicy rozwarł się na tyle, że czop się z niego wysunął. U kobiet rodzących kolejne dziecko może się to zdarzyć nawet kilkanaście dni przed porodem.

Tu pisza o czopie o zabarwieniu rozowym badz brazowawym , a ja mam w jednym jasnozoltawym kolorze takze mysle ze jeszcze sobie z tym porodem poczekamy!!!

reklama
Ufff...to ja miałam taki czop jak Krecik więc chyba luzik jeszcze...kochane,u mnie dzis ok,czasem mnie tylko szyjka kłuje jak chodzę alb troszkę brzuszek twardnieje,poza tym malutki aktywny i czujemy się dobrze :) Fajnie,ze u was też w porządku! U nas dzis od rana malowanie sie zaczęło całego hallu na dole i na górze,jutro salon...ja nic nie robię,tylko Darek z ciocią,która nam zawsze w takich robotach pomaga :) ja tez juz przystopowałam z porządkami,dzis tylko uprałam poszewki na poduchy,nakrycie na łóżko i pokrowiec na poduchę banana do karmienia i po uprasowaniu koniec narazie,aż kupimy posciel do łózeczka w przyszłym tygodniu,to ją też przepiorę żeby ładnie pachniała. Cieszę się,bo nareszcie zamiast smutnych białych ścian w całym hallu będzie słoneczny żółty kolorek,aż od razu cieplej się robi w takim wielkim domu ;)

Do góry