reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i dolegliwosci

ale mnie dzis słoneczko wzięło!

co do kapieli to mam oilatum-prawdopodobnie berdzo dobre, dodane do wody myje i natłuszcza

co do sudocremu, to położna mówiła, że potem cięzko to umyc bo jest bardzo tłuste i przylepne,
mówiła, żeby sudocremu używać w naprawde cięższych przypadkach podrażnienia a tak na co dzień poleciła alantan-kupiłam więc alantan i krem i zasypkę, aha, kluski sie robią , kiedy maluszka naoliwimy a potem dodatkowo posypiemy zasypką, mówiły, żeby używac na przemian jak jedno to nie drugie bo kluski si.ę robią

do prania mam mleczko lovela ale koleżanki piorą w ariel sensitive i 2 razy płuczą, mówią, żeby zobaczyc czy bedzie miało uczulenie, jak nie, to te zewnętrzne ubranka śmiało można w tym prać, ja jednak te blisko skóry ubranka uprałam w loveli, no chyba, że ona uczuli to bedę czegoś szukać innego

reklama
musze poszukać tego płynu Dzidziuś,jak mi sie skończy Lovela...ja też mam kosmetyki Nivea,oliwkę i zasypke dostałam jakąś ze Stanów. Sudocrem Aneczko polecają dopiero na odparzenia,do zwykłej pielęgnacji,gdy nie ma problemów ze skórką to np możesz kupic własnie Bepanthen albo Alantan albo też Nivea. No i super jest oliwka do kąpieli Oilatum,sama jej kiedyś przy alergii skórnej używałam.

Zasypkę używałam na przemian ,ale moja córa ma tak delikatny tyłek i zaraz wyskakiwało odparzenie( kurczę ,księżniczka !!) ;D ;Di do tej pory ma delikatną skórę

Ja mam kosmetyki z Bübschiena, polecone przez listopadową mamusię, zobaczymy, najwyżej jak będą maluchowi nieodpowiadac to kupimy cos innego.

Ja mam oilatum do kąpieli bo nie trzeba stosować mydła i oliwki ,sudokrem ale kupiłam malutkie opakowanie,bepanthen raczej myśląc o pękających brodawkach dopiero teraz uświadomiłyście mnie ze nadaje sie na smarowanie pupy i mam coś tam z Bubchen ale nie wiem nawet na co to jest bo tam wzystko po niemiecku wiem ze Lotion Pflege i jakiś krem Baby Wundschutz ;D ;D

A tak wogóle to byłam wczoraj mojej Pani doktor.No więc mam małe rozwarcie ale do szpitala mnie nie bierze.W niedziele odstawiłam tabletki na podtrzymanie i od wczoraj mam często skurcze ważne że jak narazie to nieregularne.niestety troche to bolesne.W czwartek mam usg a 26 kolejną wizyte chociaż Pani doktor twierdzi ze spotkamy sie chyba wcześniej na porodówce(oby nie) ;) dzisiaj będe sie pakować ,bo zwlekam i zwlekam ale widze ze to już nie żarty ;D A tak na marginesie to mam ogromnego STRACHA ;D

Wszystkie dziewczyny widzę rozpisały się już o kosmetykach ,a ja chcę napisać o moich bolączkach. Znów mnie złapało pod mostkiem,okropny ból ,ciężko się śpi a dziś doszedł jeszcze ból żeber ,mały wcisnął mi się pod żebra , chodzę  i wyglądam jak siódme nieszczęście .A teraz jeszcze doszedł jeszcze ból jajników ,jakbym miała dostać miesiączkę .Mam nadzieje ,że tylko straszy ,bo wiem co ten ból miesiączkowy oznacza .Przespałam prawie pół dnia ,tak mnie zmorzyło i zobaczymy co będzie dalej . :(

Chyba zaczynam mieć stracha ,choć lekarz mi mówił żebym się szykowała na czerwiec ale to dopiero 34 tydzień ,dlatego mam nadzieję że przejdą te dolegliwości .OBY TYLKO POSTRASZYŁO

reklama
Gdzie się tak śpieszy tym Waszym małym brzdącom ?? Czyżby nie chciały czekać na kolegów ?? Chcą zostawić peleton i finiszować jako pierwsi spryciarze ;)

Do góry