Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
odnośnie rota to ja nie szczepiłam. Wśród moich znajomych mam 4 przypadki gdzie dzieci były szczepione na rota a i tak zachorowały :-( do tego usłyszałam od mojej cioci - pediatry że jeśli dziecko zetknie sie z osobą chorą to na 90 % sie zarazi bo wystarczy drobna mutacja tego wirusa spowodowana np. tym jaki ma na niego wpływ układ immunologiczny dziecka chorego i już ten szczep jest "inny" niż "typowy" na którego są szczepionki. Tak więc bardzo łatwo go załapać a szczepionka w niewielkim stopniu chroni.
Ale w końcu każda matka chce zrobić wszystko co tylko sie da żeby jej dziecko nie zachorowało więc rozumiem dlaczego wiele mam szczepi. Nie podoba mi sie tylko nagonka niektórych, w stylu: "jak to nie szczepisz? nie kochasz swojego dziecka??!" dramat
Ale w końcu każda matka chce zrobić wszystko co tylko sie da żeby jej dziecko nie zachorowało więc rozumiem dlaczego wiele mam szczepi. Nie podoba mi sie tylko nagonka niektórych, w stylu: "jak to nie szczepisz? nie kochasz swojego dziecka??!" dramat