reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy ciąży. Czy aby nie za wcześnie?

6 tydzień,
Termin +/- 5.09.18
Robilam dzień po spodziewanej @ czyli 31 dzień cyklu był.

Gratuluje raz jeszcze! :) a długo starałas sie o Maleństwo? Ja mam pierwszy cykl starań i jestem bardzo ciekawa jak to bedzie u mnie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Też staramy sie o dzidziusia,dopiero pierwszy miesiąc. Czuje kłócia w jajnikach i mam cichą nadzieje,że może akurat uda się za pierwszym razem... najgorsze to czekanien na @...

U mnie na kilka dni przed miesiączką pojawiły się mdłości, wymioty i zgaga, poza tym objawy jak na okres, ciągnięcie w dole brzucha, ból w miednicy. Myślałam, że złapałam gdzieś jelitówkę, ale jak przez tydzień nie przechodziła w końcu zrobiłam test i wyszły dwie grube krechy, następnego dnia beta 652 (około 34 dnia cyklu przy 32 dniowych)

Kobietki!
Staramy się 4 cykl (właściwie to dłużej ale od 5 miesięcy obserwuje swoje ciało i pilnuje owulacji)
Mój cykl trwa przeważnie 28-31 dni.
owulacje miałam najprawdopodobniej 14 dc.
16 i 17dc miałam silne bóle prawego jajnika. Powiem szczerze, że nigdy wcześniej nie zaobserwowałam u siebie takich dolegliwości. Zawsze przed okresem boli mnie podbrzusze, zdarzało się nawet, że zaczynało boleć tuż po owulacji ale to było takie ćmienie a nie kłujący ból.
20dc wstałam rano z zawrotami głowy, nudnościami (nie wymiotowałam ale miałam na to dużą ochotę
żadnego kaszlu, kataru nic z tych rzeczy. Wstałam tak jakbym była po jakiejś ostrej imprezie...na kacu.
Po kilku godzinach zaczęły mnie boleć mięśnie okazało się, że mam stan podgorączkowy 37,7.
po dwóch tabletkach apapu przeszło jak ręką odjął!
na drugi dzień pojawiło się troszkę śluzu biały delikatnie ciągnący
w 22dc pojawło się jednorazowo tego śluzu więcej... był już typowo kremowy nie ciągnący i nie lepki.
właściwie po owulacji następował u mnie okres suchy!
dziś jestem w 23dc- narazie ani śluzu, temperatury nie mierzyłam od 20dc...
wczoraj zrobiłam test wyszedł nagatywny...
jak mam to odbierac?

Myślicie, że jeśli nawet nie jestem w ciąży to ten dziwny skok temperatury miał związek z próba zagnieżdżenia?

Termin by wskazywao próbę zagnieżdżenia około 6 dni po owulacji, ale uwierz mi, przez prawie 10 lat obserwacji nie miałam 2 takich samych cykli, zawsze jakaś różnica się znajdzie. Bywały miesiące z pełnymi objawami wczesnej ciąży a beta w 40 dniu cyklu negatywna przy 32 dniowych cyklach. Poczekaj do terminu miesiączki albo lepiej tydzień dłużej i zrób test

powiem Wam, że momentami zaczynam fiksować. Właśnie zaczął boleć mnie brzuch tak typowo jak przed miesiączką,cera też od kilku dni fatalna...jak co miesiąc. Ale ta akcja ze skokiem temperatury nie daje mi spokoju...:( wiecie jak to jest...czas do okresu dłuży się niemożliwie...

Może to zwykła niedyspozycja, gorszy dzień, może zjadłaś coś nieświeżego albo po prostu cię zawiało ;) A może dzidzia w drodze... Wszystko możliwe. A jak temperatura teraz? Mierzysz rano przed wstaniem z łóżka? Mi zawsze spada dzień przed okresem.

reklama
nie mam termometru :D Tego dnia akurat byłam u mamy i mnie nim poczęstowała. Dziś go zakupie SERIO! Nie wiem dziewczyny...jeśli to nie ciąża to od przyszłego cyklu już nie wierze w żadne objawy! Nigdy, naprawdę nigdy nie obudziłam się z zawrotami głowy, nudnościami i temperaturą jednocześnie i to bez powodu...

Do góry