reklama
nice-girl
Fanka BB :)
Ja miałam straszny problem swego czasu z takimi twardymi kupami, tylko mały to nie mógł ich aż wystękać i były twardsze niż 'plastelinowe'. Polecam śliwki (są z Hippa) a jak nie pomogą to syropek Duphalac (pobudza pracę jelit). U nas problemem był Nutramigen. Jak przeszliśmy na Bebilon Pepti to skończyły się męki małego.
cass
Maja znów ma powyżej 39, po trzydniówce trwającej 5 dni minął tydzień od wysokiej gorączki. Ja już nie wiem co robić. Lekarka twierdzi że niby wszystko ok, nie wiem do kogo się zwrócić, przecież nie można cały czas dziecka faszerować środkami przeciwgorączkowymi... :-(
Maja znów ma powyżej 39, po trzydniówce trwającej 5 dni minął tydzień od wysokiej gorączki. Ja już nie wiem co robić. Lekarka twierdzi że niby wszystko ok, nie wiem do kogo się zwrócić, przecież nie można cały czas dziecka faszerować środkami przeciwgorączkowymi... :-(
Jak można powiedzieć że wszystko ok. Przecież gorączka u tak małego dziecka nie jest ok. Szczególnie tak długo. Może poszukaj prywatnie innego pediatry? Popytaj wśród koleżanek, może Ci kogoś polecą. Buziaki dla Majeczki.
iwonka2b
witam
czy wiecie coś na temat żółtaczki, mój synuś ma 2 tyg i nadal jest lekko żółty
czy jest to groźne ile może się utrzymywać??? jak szybciej można pozbyć się tego cholerstwa
jak wychodziliśmy ze szpitala młody był aż brzoskwiniowy ale stwierdzili że wszystko jest ok jednak położna ma teraz wątpliwości
wspomnę że karmię piersią
z góry dziękuję za odpowiedź
czy jest to groźne ile może się utrzymywać??? jak szybciej można pozbyć się tego cholerstwa
jak wychodziliśmy ze szpitala młody był aż brzoskwiniowy ale stwierdzili że wszystko jest ok jednak położna ma teraz wątpliwości
Ostatnia edycja:
iwonka2b
witam
cass
dawaj dużo pić, albo pierś, albo dużo wody z glukozą. Bo bilirubiną jest wydalana z kupką i moczem. Możesz poprosić pediatrę o badanie poziomu bilirubiny. U nas też była silna żółtaczka po szpitalu ale jeśli dziecko nie jest ospałe to wystarczy tylko obserwować i starać się żeby jak najczęsciej robiło siusiu i kupkę.
Pozdrawiam i powodzenia.
Pozdrawiam i powodzenia.
nice-girl
Cass - skonsultuj to z innym lekarzem jeszcze. Przeciez nie moze ciagle goraczki miec. Zdrówka zycze malutkiej i zeby wreszcie odczepiły sie od niej te choróbska
Iwonka - u nas tez była zółtaczka, w przychodni pare dni po wyjsciu ze szpitala musielismy zrobic poziom bilirubiny. Był wysoki,ale ponizej 17, a od 17 sie dopiero naswietla. Potem chodzilismy co tydzien do pediatry do kontroli zeby go obejrzala czy znika czy sie pogarsza i tak ponad miesiac było zanim całkiem zniknęło. Zeby przyspieszyc znikanie dawaj duzo picia - wtedy sie wypłukuje bilirubina z organizmu i wystawiaj dziecko na słońce. No i jakbyś zauważyła że mały się robi bardziej żółty niż był to koniecznie od razu do lekarza idź.
Iwonka - u nas tez była zółtaczka, w przychodni pare dni po wyjsciu ze szpitala musielismy zrobic poziom bilirubiny. Był wysoki,ale ponizej 17, a od 17 sie dopiero naswietla. Potem chodzilismy co tydzien do pediatry do kontroli zeby go obejrzala czy znika czy sie pogarsza i tak ponad miesiac było zanim całkiem zniknęło. Zeby przyspieszyc znikanie dawaj duzo picia - wtedy sie wypłukuje bilirubina z organizmu i wystawiaj dziecko na słońce. No i jakbyś zauważyła że mały się robi bardziej żółty niż był to koniecznie od razu do lekarza idź.
Ostatnia edycja:
reklama
Podziel się: