reklama
pszczylaszczka
Fanka BB :)
Ja własnie niedawno do mamanatki pisałam,że Amelka tak tarmosiła lewe ucho,ze musiałam jaj na noc czapeczke zakładac,abo az ponadrywane miała...teraz juz ok.
Mi lekarka powiedziala ze za uchem takie zadrapania czerwone i ciemieniucha to wynik skazy bialkowej, a ja myslalam ze moej dziecko nie ma, bo poza tym nic. Dala mi masc do zrobienia vit D3 iA i przeszlo
Dziewczynki co mam zrobić? Mały od kilku dni robi takie plastelinowe kupy. Kilka dziennie. Po bobku małym robi. Pieluch zmieniam pełno bo wiadomo że jak zrobi nawet małego bobka to trzeba zmienić. Najgorsze że się męczy strasznie. Mąż był u lekarza i powiedział żeby dużo pił. Ale pije. Kazał też dawać espumisan. Na razie nie działa. Nie wiem co mam robić, szkoda mi malucha. Nie wiem czy to od jedzenia czy może od mleka 2?
Dziewczynki co mam zrobić? Mały od kilku dni robi takie plastelinowe kupy. Kilka dziennie. Po bobku małym robi. Pieluch zmieniam pełno bo wiadomo że jak zrobi nawet małego bobka to trzeba zmienić. Najgorsze że się męczy strasznie. Mąż był u lekarza i powiedział żeby dużo pił. Ale pije. Kazał też dawać espumisan. Na razie nie działa. Nie wiem co mam robić, szkoda mi malucha. Nie wiem czy to od jedzenia czy może od mleka 2?
spróbuj mu podawać, jeśli już je owoce np. morele z HIPPA albo śliwki ,rozluźniają stolce,no i musi dużo pić
mała_mi88
30.09.2010; 3970g; 58cm
Bardzo możliwe że to reakcja na zmianę mleka. A jak dawno zmieniliście mleko, zaraz po tym pokazały się problemy kupkowe?
Mój mały nie miał jeszcze takich problemów, miał za to w przeciwną stronę- lejące kupy,śmierdzące kwasem. Może próbuj masować brzuszek jednocześnie dociskając nóżki?
Mój mały nie miał jeszcze takich problemów, miał za to w przeciwną stronę- lejące kupy,śmierdzące kwasem. Może próbuj masować brzuszek jednocześnie dociskając nóżki?
Kania78
...
Malutka80 moja od dwóch dni robi takie kupy, już z miesiąc temu przeszłam na 2 więc raczej nie od mleka, wczoraj dałam na podwieczorek kaszkę bananową i pewnie po tym ale dzień wcześniej nie wiem po czym, jak wcześniej robiła po 3 kupy to teraz jedną ledwo wydusi z siebie... a poza tym od wczoraj też jest wysypana na buzi (podejrzewam żółtko)
stripMYmind
na plastelinowe bo moj robi takie ciagle w sumie odkad na mm jest a nie cycu, to polecam docisnac nozki do brzusia porzadnie ale z wyczuciem i przytryzmac dzieck opryknie i kupe wycisnie z siebie, mi nawet tak w spzitalu pozwolili robic zeby maly sie wyproznil
Sęk w tym że on się wypróżnia. Ale praktycznie ciągle. Zrobi bobka, zmiana pieluchy i za jakiś czas znowu. I tak cały dzień. W żłobku w ciągu 3 godzin 3 pieluchy poszły. W domu trochę mniej niż jedna na godzinę ale też dużo. Masakra jakaś. No i ciśnie. Załatwi się i ciśnie. Jutro kupię mu śliwki. Mleko od kilku dni dodaję do jedynki. Kaszki jadł wcześniej i nie było problemu. Jutro mu zrobię herbatkę ułatwiającą trawienie i śliwki albo surowe jabłko (do tej pory gotowałam a wyczytałam że to scala stolec) i zobaczymy.
reklama
stripMYmind
sliwki i duzooooooooo wody wciskaj co chiwle nawet po lyczku ale niech pije, sprobu jte nogi docisnac moze wtedy zamiast bobka pojdzie cala, moj tez jak taka gesta to zrobi troche, ale jak docisne wycisnei cala z siebie i pusty brzusio odrazu
Podziel się: