reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy dotyczące niemowląt

reklama
Dziewczyny ja już na serio zaczęłam się martwić - mały dosłownie cały dzień przespał, normalnie siłą go trochę po 1 karmieniu wybudziłam ale udało mi się go utrzymać z otwartymi oczami jakieś 30 min po karmieniu i klapnął. Wystraszyłam się, tym bardziej że jeszcze dziś coś znów zaczął ulewać dużo. A już od jakiegoś czasu był spokój. No i ja miałam tą cholerną cukrzycę w ciąży, a senność to jej objaw. Chyba będę musiała małemu zbadać cukier. No ale teraz już lepiej po kąpieli się rozhasał, teraz już go włożyłam do łóżeczka i poszłam do innego pokoju a on nadal robi sobie 'uuuuu', 'aaaaaa' i ani myśli spać :D No tak - w końcu się porządnie wyspał w dzień:D No ale na razie sobie gada i nie płacze więc ok, oby tylko zasnął niedługo i wycisku nam w nocy nie dał.

Kasiek - to daj znać co Ci lekarz powie. Mój często lewa takim kleistym czymś, ale myślałam że to normalne, w końcu to już trochę przetrawiony pokarm. Czasem ulewa takim przeźroczystym,ale to po tym jak herbatkę pije.

bylam u lekarza,powiedziala, ze z takimi malymi dziecmi to ciezko. Najprawdopodobniej zalapczywie je i do tego jest troszke podziebiony. Dopoki je i nie goraczkuje i nie jest apatyczny to ok.

dziewczyny, bo ja nie wiem gdzie powinnam zadać to pytanie: czy wy wychodzicie teraz z dziećmi na spacer w ten mróz? U nas jest -6 i ja nie wiem, bo czytałam, że wychodzi się do -5, a i mała sporo chorowała od 3 tyg. najpierw katar, potem zapalenie ucha i ja już sama nie wiem. Nie chcę jej znów przeziębić, bo za tydzień wreszcie chcę ją zaszczepić. A z 2. strony takie niewychodzenie z dzieckiem tyle czasu :/ Czy może ją tylko na balkon wystawić?

a mojej od wczoraj wieczora wyskoczyły takie rumiane poliki. Dosłownie jak malowane. Teperatury nie ma, nie ma problemu ze spaniem, je jak zawsze czyli jak kon. Mam sie martwic?
Fakt ze jest dosc zimno w domu ale moda jest ciepło ubrana. Jak jej zimno to jej szczeka lata a tego nie widze.

A ja dzisiaj miałam mieć USG główki małego i co... PEch chciał, że na tych nieodśnieżonych drogach złapaliśmy kapcia!
Jakiś pan zabrał mnie i małego z powrotem do domu. Reszta czekała na pomoc drogową, bo koła nie szło odkręcić.
Tym sposobem dalej nie wiem co tam z tym wylewem i co po tym bezdechu:(

Dawidowe ja czytalam ze takie rumiane policzki to objaw jakiejs alergi ale nie chce cie martwic poszukam dokladnie i wkleje opis.Co do pogody to my smigamy bo maly najlepiej spi na powietrzu wiec tatus ubiera sie cieplo i smiga:)Dawidowe znalazlam:)17.ma czerwone, jakby lakierowane policzki, do tego suchą, szorstką skórę za uszami, w zgięciach łokci, pod kolanami i na łydkach; ulewa, wymiotuje, ma biegunkę, zaparcia lub kolkę; ma nawracające infekcje nosa, gardła, uszu lub oskrzeli - zazwyczaj jest to objaw alergii pokarmowej, której winowajcą najczęściej jest mleko i jego przetwory.To jest na naszym forum 20 niepokojacych objawow u niemowlecia.trzymam kciuki zeby to nie bylo to!

Ostatnia edycja:
reklama
Dawidowe ja czytalam ze takie rumiane policzki to objaw jakiejs alergi ale nie chce cie martwic poszukam dokladnie i wkleje opis.Co do pogody to my smigamy bo maly najlepiej spi na powietrzu wiec tatus ubiera sie cieplo i smiga:)Dawidowe znalazlam:)17.ma czerwone, jakby lakierowane policzki, do tego suchą, szorstką skórę za uszami, w zgięciach łokci, pod kolanami i na łydkach; ulewa, wymiotuje, ma biegunkę, zaparcia lub kolkę; ma nawracające infekcje nosa, gardła, uszu lub oskrzeli - zazwyczaj jest to objaw alergii pokarmowej, której winowajcą najczęściej jest mleko i jego przetwory.To jest na naszym forum 20 niepokojacych objawow u niemowlecia.trzymam kciuki zeby to nie bylo to!

alergia to byc nie moze bo ja od poczatku karmie tylko butelka i tyko bebionem. a policzki dopieo wczoraj zrobiły sie rumiane ae teraz juz jakby mniej

Do góry