reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

reklama
Paolcia u Nas było podobnie, przy zębach nie bardzo chciała pić, ale nie chodziło chyba o jedzenie de facto tylko o butelkę. Dziecko jak ciągnie smoka to bolą dziąsła, więc wówczas zmieniliśmy smoczek na taki z większym przepływem i zjadała. Po prostu kiepsko leciało, musiała się wysilać, przy tym zęby szły więc ból większy. Spróbuj zmienić smoczek od butelki na większy.
U nas to samo- przy ząbkowaniu problemy ze ssaniem.I jeszcze bym doradziła właśnie chłodniejsze mleko,wtedy dziecko czuje ulgę.

No mi też się zdaje, że to o ssanie właśnie chodzi, bo herbatki też są beeee! No ale obiadki też :-( wchodzą owoce chłodne, wędlinki, serki. Czyli wszystkie te rzeczy co raczej nie ranią dziąsełek aha i jeszcze chrupek też nie chce bo ona tak odrywa chrupkę dziąsełkami i pewnie też ją boli. Marudka trochę jest, więc nie wiem. A jak długo trzeba czekać aż ząbek się wybije? i czy da się go od razu wyczuć?

No mi też się zdaje, że to o ssanie właśnie chodzi, bo herbatki też są beeee! No ale obiadki też :-( wchodzą owoce chłodne, wędlinki, serki. Czyli wszystkie te rzeczy co raczej nie ranią dziąsełek aha i jeszcze chrupek też nie chce bo ona tak odrywa chrupkę dziąsełkami i pewnie też ją boli. Marudka trochę jest, więc nie wiem. A jak długo trzeba czekać aż ząbek się wybije? i czy da się go od razu wyczuć?

Tak, chłodne rzeczy u Nas też tylko chciała, najlepiej owoce, zimnych obiadów nie chciałam jej dawać więc przemycałam w owocach i dałyśmy radę :-) mleko tak jak Happy też ciut chłodniejsze, nic ciepłego i co trzeba gryźć, więc chrupek też nie chciała.

Mielismy szczepienie Prevenarem w czwartek. Od czwartkowej nocy Maura mocno goraczkuje. Tak powyzej 38 st. Bylismy u pediatry, kazala podawac Nurpfen na zmiane z Panadolem. Po podaniu temperatura spada do 37 i znow rosnie:( Maura poza tym, ze nie ma apetytu zachowuje sie normalnie jak na taka goraczke, nawet smieje sie i bawi.
Czy ktores z waszych dzieciaczkow tez tak reagowalo na Prevenar. Niby to normalne, ale jednak sie niepokoje. W pon idziemy do kontroli.

W zasadzie nie wiem czemu Prevenar. Przepisala pediatra, a kolezanka farmaceutka tez ta polecila i ja juz tematu nie zaglebialam.
Dzisiaj ranek tez zaczelismy z temp. 38,5. Bidulka..

MORIAM temperatura po szczepieniu ma prawo się do 3 dób utrzymywac. Natomiast jeżeli a) przekroczy 39C
b) będzie trwala dłużej niż 3 doby po szczepieniu

to KONIECZNIE ZNOWU do lekarza trzeba sie udac i nie ma zmiłuj się i gadek, żebyś Maurze dalej leki przeciwgorączowe dawała. Muszą to dokładnie zbadać i w karcie jako NOP zanotować [tu LOLISZA ma zapewne wieksza wiedzę niż ja ale mimo wszystko cośtam się wtym temacie swojego czasu dowiadywałam].

Niepożądane odczyny poszczepienne - Wikiźródła, teksty i materiały źródłowe

mam nadzieję, że szybko gorączka minie i kolejna wizyta u lekarza potrzeba nie bedzie!

Moriam może to trzydniówka?
My mieliśmy ją tuż po szczepieniu 6w1.
Miejmy nadzieję, że to to.
Gdyby jutro nie pojawiły się kropeczki to działaj.
Trzymamy kciuki z Zuziaczkiem

reklama
moriam współczuje :-( u nas był prevenar , już dwie dawki poszły i nic sie nie działo. Mam nadzieje że u Was to taka zwykła "typowa" reakcja na szczepionke i jutro już będzie lepiej :*****

Do góry