reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

eeej moją też wysypało, kilka dni temu wylazł 2 ząb i chyba idą jedynki na górze ale byliśmy w klinice Alergologii wczoraj i stwierdzili że od zębów nie ma wysypki :-/ a nie mam pojęcia poczym mogło ją wysypać, na buźce też nic nie ma

reklama
Cass ja bym własnei w zyciu nie wpadła na to ze od zebów moze wysypka być, tylko mi tak lek powiedział i u nas innej przyczyny nie znalazłam, a sasiadki mała to samo i to ewidentnie a juz 5-ki jej wychodza i za każdym razem ta sama śpiewka, wysypka na cąłym ciele i zaraz ząb.

Lolisza ale z tego co pisałaś to jeden dzień była ta wysypka. U nas już drugi. A po spacerze ściągam mu skarpetki bo ubierałam półśpiochy i tam gdzie miał skarpetkę miał odbite dwie krechy, najpierw myślałam że na tych salcesonikach odbiły mu się gumki ale jak się przyjrzałam to miał czerwoną krechę i pełno malych chrostek. Jeżeli to potówki to aż się poję lata, bo mieszkamy na 4 piętrze nad nami tylko dach jedne okna mamy na wschód drugie na zachód, więc cały dzień słońce i zero przeciągu. W zeszym roku potrafiło być po 30 stopni. Wentylator non stop a ja chłodziłam się ręcznikami mokrymi. Powiedz mi jak ta wysyka mniej więcej u was wyglądała?

Kochane moje mam pytanie : macie jakieś wypróbowane sposoby na ciemieniuche?

moja znajoma właśnie do mnie napisała czy moge jej coś poradzić, a ja chce pomóc ale nie wiem jak, u nas samo wszystko ładnie zeszło...pomyślałam że któraś z Was ma jakieś podpowiedzi, rady, sposoby?

Alicja - chyba nie ma nic genialnego na ciemieniuche - po prostu codziennie dużo smarować wyczesywać. Mi kiedyś koleżanka poradziła smarować masłem zwykłym zamiast oliwką i potem sczesać. No i u mnie lepiej to działało niż oliwka. Smarowałam też takim kremem na ciemieniuche z Oceanica z serii Mama i Ja. No i jak smarowałam często i sczesywałam to było jakoś lepiej, ale jak przestawałam smarowac to na nowo wyłaziło.

Mam problem. Bartek ma żółty nosek. Przypuszczam że to od marchewki. Daję słoiczki Bobovity i tam praktycznie w każdym jest marchew :wściekła/y: Czy któraś ma podobny problem? Domyślam się że muszę odstawić marchewkę na jakiś czas. Jakie słoiczki dajecie dzieciaczkom? A może same gotujecie? Jakie warzywa można podawać dziecku które skończyło 5 miesięcy?

Malutka to napewno przebarwienie z marchewki, u Nas też tak było, ciepłą wodą z mydłem schodzi.
Ja daję z bobovity i gerbera, z hippa nie dawałam jeszcze.

reklama
Do góry