reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Dziewczynki mam pytanie czy wasze dzieciaczki zasypiają na brzuszku. W nocy parę razy obudziłam się jak młody się przekręcił. Myślałam że może się wybudził i z nudów zaczoł się kręcić. Teraz próbował usnąć w końcu majtnoł się na brzuch i usnoł. Teraz nie wiem czy go tak zostawić czy go obrócić.

reklama
Moja Oliwka śpi też na plecach albo na boku, za to mojej bratowej syn (ma 2 m-ce) śpi od początku na brzuchu, nic mu się nie dzieje, tak nauczony i tak sobie śpi, z brzuszkiem zero kłopotów.

Przemek jak był malutki (ale to śmiesznie brzmi,w końcu teraz to już stary chłop;) to uwielbiał spać na brzuszku i bardzo szybko wtedy zasypiał. No i w dzień zawsze tak spał,a na noc to zasypiał na brzuszku a potem go odwracałam na plecki jak już spał, bo bałam się trochę. To było tak w wieku 2-3 meisięcy. A jak miał już ze 3 miesiące to nie chciał już spać na brzuchu,jak go tak kładłam to od razu głowę zadzierał ;) i teraz tylko na plecach.

no i obróciłam i pobudka nie chce już spać i jeszcze się wściekał, jak sie uspokoił to znowu obrót na brzuch i tak sobie leży chyba mu tak dobrze

I ja się przyłączam! Bo jak podawałam małemu ostatnio Calcium to to samo było, po buźce mu spływało. Dziś wypróbuję pod innym kątem i moje dziecko już nie będzie takie sprytne heh!
mojej calcium (bananowe) smakowało tak, że strzykawkę połknąć chciała;)))

a Inka śpi tylko na boczkach!!!to dobrze czy źle że tylko???

Mała-MI - mam nadzieję,że z tymi kupkami wszystko się unormuje,bo nie brzmi to ciekawie...

Doris,dużo zdrówka dla Dorianka i dziękuję za Twojego posta o ospie.Przytulam!

Frogg mój nigdy nie spał na brzuchu,raczej nie pasuje mu taka pozycja do spania,bo wtedy zawsze głowa w górze i zabawa a nie spanie.

Ida mój śpi na boczkach i na pleckach,nie uważam że jest cos w tym złego :-)

reklama
Do góry