reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Dziewczyny podawałaś któraś z Was ten probiotyk Dicoflor30?
My go stosujemy od 6 dni i nie widzę poprawy w kupach Łukasza. A mianowicie są zielonkawe(jasne), do tego śmierdzące jakby kwasem no i są bardziej wodniste albo potem takie sklejone. Nie mają takiej konsystencji jak musztarda. No i robi te kupy kilkanaście razy dziennie i one są nie duże.... zawsze robił 2-3 konkretne a teraz 6-7 ? Nie wiem już co robić. Lekarz kazał podawać ten probiotyk.. ale ja nie widzę poprawy...

reklama
A ja dzis byłam w markecie i kupiłam małemu 2 nowe smoczki, bo już trzeba mu zmienić bo ten używany jest już zdewastowany. To będzie jego 3 smoczek...

Mała mi Wy jesteście na mm ? Jeśli tak i jest kup więcej niż 6-8 na dobę to jest to już biegunka !!!
My wylądowaliśmy w szpitalu z kupami 6-7 na dobę i oni już wtedy robili badania pod kątem rota i salmonelli. Bo to biegunga właśnie. Powinnaś chyba udać się do innego lekarza. Acha, dawałam Dicoflor i Smecte, jeżeli po 2 dniach nie było poprawy to lekarz sam skierował nas już do szpitala. A poprawy nie było.

o kurcze, właśnie przeczytałam to co rzutuś napisala :-( mała mi szybciutko skontaktuj się z jakimś jeszcze lekarzem bo to może faktycznie być coś poważniejszego, oby nie ale lepiej sprawdzić :tak: !

A temperaturę ma ? Jeśi tak to powinni mu zrobić krew, mocz i kał i sprawdzić chociaż te podstawowe choroby czyli właśnie rota i salmonellę.

Byliśmy już u dwóch lekarzy, jedna nawet widziała jak dziecko przy niej zrobiło w pieluchę i powiedziała że to nie biegunka. Tylko to nie są takie kupy gdzie pieluszka pełna, tylko takie większe np kleksy jak przy puszczaniu bąka mogą wyjść. Krew i mocz miał badaną. Lekarka obstawia że przy ząbkowaniu dzieci takie kupy mogą mieć.

To jest tak że zrobi dwie takie większe kupy jak zawsze przez dzień a te kolejne to takie kleksy tak jak właśnie pisałam przy puszczaniu bąka na przykład.

U nas liczyli nawet takie kleksy. W szpitalu zapisywali w karcie nawet to. Były praktycznie przy każdym posiłku. Potem pojawił się śluz, aż w końcu krew.
No nie wiem.... skoro jest pod opieką lekarzy to niby ok, ale ja przekonana nie jestem.

A powiedz jeszcze czy mocz i kał były z posiewem czy ogólne ?

Ostatnia edycja:
reklama
U nas liczyli nawet takie kleksy. W szpitalu zapisywali w karcie nawet to. Były praktycznie przy każdym posiłku. Potem pojawił się śluz, aż w końcu krew.
No nie wiem.... skoro jest pod opieką lekarzy to niby ok, ale ja przekonana nie jestem.

To ja już nie wiem. Kurde dwóch lekarzy go już oglądało. Te same opinie ( a jednej z nich bardzo ufam)... może warto przejść się do trzeciego lekarza,ale jeśli znowu to samo usłyszę?

Rzutka badania były z posiewem. I tak muszę za 4 dni powtórzyć badanie, bo mały dostawał furaginę po tym całym jego cewnikowaniu i należy jeszcze skontrolować czy wsio ok.

Do góry