reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy dotyczące niemowląt

mam jeszcze prośbe, nie pamiętam jak się nazywa ten specyfik na ciemienuche, który został przetestowany i podobno działa ;) nie moge tego znaleźć na forum a chciałabym jutro kupić bo zostały nam takie niewielkie ilości łusek na głowie :( chciałabym się tego pozbyć na dobre a już mam dość smarowania zwykłą oliwką bo już chyba więcej nie pomoże :/

Oceanic AA Therapy Ja i Mama, krem, na ciemieniuchę, 75 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
Mały miał okropną ciemieniuchę, z dnia na dzień zrobiła mu się straszna skorupa (chyba po oliwce). Po tym kremie po 3-4 dniach prawie jej nie było. Używałam chyba 5 dni i na razie mamy spokój.

reklama
Ja dopiero dzisiaj,bo zazdrosne dziecko nie dało wczoraj posiedziec na kompie;)-gratki dla Patryczka:-)
Co do ciemieniuchy,to jednym dzieciom pomaga oliwka,innym pogarsza stan,jak łuski są tłuste,bo przeciez ciemieniucha to łojotokowe zapalenie skóry głowy,więc trzeba dobrac indywidualnie.U nas było tak bardziej na sucho,wiec uporałam się z cholerstwem przy pomocy oliwki w 3 dni.
Natolin tez ma fajny suwaczek dziś-3-3-3:).
Ja tez myslę o Miniu ...mam nadzieję,że będzie wszystko dobrze u Casperka...

Roxanka wierzę,że wszystko będzie dobrze.Trzymam kciuki.U nas było stwierdzone przez neurologa -wzmożone napięcie mięśniowe,to było na początku grudnia,a teraz jest już wszystko dobrze! Trzymam kciuki i daj znać!

Moni co tam u was?

Dziękuje bardzo za odpowiedzi w sprawie dziąsełek,buziolki

No kurcze niską miał Casperek to saturacje, jak do 77% spadek to sporo, norma to jest ok 97-100% ... mam nadzieje że te spadki były spowodowane jedynie niepokojem, chociaż spore były

Kochane cioteczki:))))Duzy buziaczek od Casperka:*jestescie kochane tak sie martwicie o nas:*no coz okazalo sie ze ma dwudzielna zastawke aorty a nie trojdzielna ale niby to nie to jest powodem sinienia i spadku saturacji. czekamy jeszcze na tel bo wczoraj mielismy jeszcze badanie krwi i przeswietlenie i dadza nam znac kiedy przyjechac po holtera(bo chca monitorowac serduszko 24h no i jesli to nie wykaze zmian to badania na epilepsje i to bedzie koniec.wczoraj jeszcze mu tetno bardzo spadalo ale twierdza ze to norma bo jak spi to ok no ale alarm wlacz sie co min.no to chyba tyle jak cos bedziemy wiecej wiedziec to damy znac.wczoraj wrocilismy dopiero o 23.30!!!jeszcze raz dziekuje cioteczki:*

Ostatnia edycja:
reklama
miniu my też dołączamy się do trzymania kciuków i przesyłamy tysiąc cieplutkich myśli!!

a odnośnie ciemieniuchy to moja miała najpierw na brewkach a teraz na przodzie główki. ja na początku smarowałam oliwką ale sąsiadka podpowiedziała żeby niczym nie smarować i zostawić, bo samo zejdzie szybciej, że jak sie próbuje z oliwką wojować i wyczesywać to czasem można jakąś nie do końca odklejoną łuskę naderwać i robią się ranki...itp. postanowiłam posłuchać i faktycznie małej bardzo ładnie schodzi, zostało nam już kilka pojedynczych łusek. No ale moja miała małą tą ciemieniuszkę..

Do góry