reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O samopoczuciu, lękach i oznakach porodu słów kilka

reklama
Ja na razie tylko lekko drażliwa byłam, a od wczoraj bardziej płaczliwa. Piersi raczej mnie nie bolą, jak coś to są takie odrętwiałe. Mam motylki w brzuchu tak jak na zblizająca sie @ i przez to przez pare dni brałam nospe, bo myślałam że będzie @. Mdłości nie mam, ale się juz ich boję, bo w poprzedniej ciąży wymęczyły mnie strasznie. Na pewno nie polecam na czczo gorzkiej herbaty ani miety, po nich zaraz leciałam na rozmowę z wielkim uchem. W drugim trymestrze miałam zgagę i na chwilę pomagał reni czy ranigast, ale to tylko chwilowa ulga.

O, humorów nie mam. Ale jestem trochę płaczliwa.
A co do piersi to sutki mam tkliwe a same piersi bolą po bokach i od spodu. Chyba rosną... ;)

co do hormonów, to mój m już marudzi, że tego nie wytrzyma:-) najpierw roczne starania, a teraz huśtawka hormonów hahahaha biedactwa nasze;-)

No mnie piersi też tak bolą po boku bardziej. Huśtawka hormonów też mi nie obca:-p. Wczoraj i dziś lewy jajnik mnie pobolewa. I zaczyna mnie odrzucać od jedzenia:sorry2:

Ja mialam na mysli sutki. koszmarnie bola. co do jedzenia to mam roznie jak mam na cos ochote to zjem. ale w sumie to czasami tez sie w muszam.

U mnie koszmarnie. Od rana mdłości i brzuch mnie bardzo boli, jakoś dziwnie z lewej strony. Kiedy nudności mijają?? Nie da się funkcjonować. Lezę cały dzień.Martwię się, że może coś się dzieje niedobrego.
Mam nadzieję, że u Was lepiej.

nasia współczuję:-( rzeczywiście przerąbane. kilka tygodni i będzie lepiej. u mnie lepiej, tylko zmęczona jestem, totalny flak, co bym nie zrobiła, to mnie siódme poty zalewają

nasia współczuję:-( rzeczywiście przerąbane. kilka tygodni i będzie lepiej. u mnie lepiej, tylko zmęczona jestem, totalny flak, co bym nie zrobiła, to mnie siódme poty zalewają

Ja sie podpisuje po Twoimi słowami u mnie dokladnie to samo. chce mi sie tak spac non stop, nie mam tkliwych piersi ani mdlosci jak w poprzedniej ciazy, nie mam tez tak wyczulonego zapachu ale dlatego ze mam katar alergiczny, ogolnie nic mnie nie boli tylko to zmeczenie..

reklama
Scarletka dzięki za wsparcie:happy2:
Kilka tygodni... jak to przetrwać:-)

Teraz mi lepiej. Prawie mi przeszło. Najbardziej obawiam się poranków. A jutro o 7.00 muszę być już w pracy. Zobaczę jak będzie, najwyżej będę zmuszona iść na zwolnienie. Chociaż lubię moją pracę :) Pracuję w przedszkolu i trochę mi szkoda, bo do wakacji tylko 3 tygodnie.
Pozdrawiam wieczornie i do jutra!

Do góry