reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O i dla maluszka ( żywienie, rozwój, akcesoria)

Hmmmmm ja już dawno daję...zupka moja, a potem jakaś potrawka ze słoiczka, dostawał 150 ml tej potrawki ale chyba muszę mu zwiększyć słoiczek bo jest wyraźnie niedojedzony...

reklama
Wiki ostatnio zjada mały słoiczek bezmiesny np.szpinak z ziemniakiem, albo młoda marchew z ziemniaczkiem, albo ziemniak z brukselką (jak sama ugotuje), a potem póżnym popołudniem całą zupke dużą ze słoiczka(np. z kluseczkami lub ryżem na gęsto) i muszę przyznać, że odkąd zaczeła tak jeść, to w nocy nie jest głodna, pije tylko herbatkę...

Edzia No to fajnie że Wiki nie budzi się w nocy na jedzonko!
Czyli dajesz 2 obiadki???
Może to jest dobry sposób ;D spróbuję i ja tak dawać!!!!!!!!!!a o jakich godzinach dajesz i kiedy deser?

Kamila można już dawać kapustę. Nie powinna zaszkodzić.

Madzikk ja czytałam tak samo, że 2 dania od 10 miesiąca, ale Szymek chyba nie dałby rady tyle na raz zjeść. Zjada pełny duży słoik obiadku i ma dość. Tyko, że moje obiadki wydają mi się bardziej sycące niż kupne.

Hogatko tylko pozazdrościć. Szymek też był wszystkożerny do mementu podania cytrusów ::)
To znaczy on zjadł bardzo chętnie, ale wysypka była po nich koszmarna i pożałowałam.

Obiad dwudaniowy w sumie jest w ilosci takiej jak do tej pory jednoaniowy. Wiec trzeba dac mniej zupki i za godzinkę dac drugie danie.

Hogatko wpadłam na to ;) ale u nas jeszcze ten problem, że bezzębni jesteśmy i nie bardzo lubimy "suche" rzeczy. Wszystko musi pływać, albo być papką z grudkami, ewentualnie chrupką kukurydzianą. Takim zwykłym posiekanym mięskiem, albo samą marchewką pogniecioną widelcem Szymek się dławi. Muszę mu polać sosikiem, wtedy zje.

Madzik ja daję danie bezmięsne ok 13, a zupę z mięskiem taka duża jak my jemy obiad czyli ok 16-17, natomiast deser Wiki dostaje rano jakby zamiast kaszy, tzn. między 10-11 i albo są to same owoce, albo owoce z jogurtem

reklama
Madzikk...ja narazie obiad dwudaniowy znam z teorii ale w ten łikend mam zamiar wprowadzic obiadek dwudaniowy. I z tego co czytałam to zupa powinna coraz bardzie byc podobna do "dorosłej" tzn. Był bardziej płynna i miec konkretny smak. Zobaczymy po łikendzie ;)

Do góry