reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O i dla maluszka ( żywienie, rozwój, akcesoria)

Paulo - zadałam pytanie sprzedajacemu i cena 330 zł jest ceną tylko i wyłącznie za wózek. Folię, torbę i spiworek trzeba dokupić i jest to cena 240 zł łącznie czyli wszystko razem można dostać za 570 zł.
Ja natomiast dzisiaj miałam okazję zobaczyć ten wózeczek i powiem Wam, ze jest fajny (ten czerwono-beżowy)
Mateusz już w nim siedział i bardzo mu sie podobało
http://www.allegro.pl/item91556120_wozek_spacerowy_twister_folia_wysylka_gratis.html

waży 9,8 kg ale jest lekki
ma skrętne koła  z mozliwoscia zablokowania
składa się bardzo szybko
materiał też fajny
solidne szelki
okienko w budzie
mozliwosć rozłozenia do pozycji leżacej (na płasko)
możliwość regulowania wysokosci rączki
w wyposażeniu śpiworek na nózki

MInus nie posiada torby w standardzie
ale że ja cwana bestia jestem to juz dorwałam facia na allegro, który szyje torby w różnych kolorach za jedyne 28 zł. Nie jest zła mi wystarczy

reklama
Madzikk problem nie tkwi w wadze jako takiej bo Szymek do tej pory przybierał błyskawicznie. Do 5 miesiąca nawet 1,5 kg w ciągu miesiąca(jak był tylko na cycu to tył najszybciej), a potem nagle w ciągu 3 miesięcy 600 gram, dlatego pediatra się przyczepiła.
Sinlac podaję łyżeczką, mój synek z tych co butli do ust nie wezmą. ;)

Dawidowa planuję do czerwca karmić cycem czyli aż do ukończenia roku przez Szymka.
Dlaczego pytasz?
Myślę, że warto dawać tak cyca by były w sumie 3-4 posiłki mleczne, ale dajesz serki to liczy się już jako mleko. To nie o porę chodzi tylko bardziej o ilość.
Ja mam w planie zrobić tak, że od 11 miesiąca cyc będzie rano i wieczorem(wyeliminuję właśnie karmienie popołudniowe i zastąpię modyfikowanym), w 12 miesiącu zostawię tylko karmienie wieczorne, a potem i z niego zrezygnujemy i zostanie tak jak jest czyli sama kaszka na modyfikowanym bez poprawiania cycem. No i wtedy mleko będzie 2 razy dziennie(śniadanie i kolacja).Zobaczymy jak to pójdzie w praktyce.

Karinko gratuluję zakupu i czekam na relacje ze spacerku.

Beatko 570 zł za tego Haucka z folią, śpiworkiem i torbą? To dużo, chyba pomyślę jednak nad BabyDreams Sprint. Szukam wózka do 500 zł.
W Coneco nie podoba mi się rączka. Wolę całą a nie dwie z uchwytami. Nie wiem czy wyrażam się precyzyjnie, ale to taka moja fanaberia.

Skarbuś ja też mam Quinny juz wymieniała poglad z Edzią ale napisz i ty czy masz śpiworek do tego wózka czy jakiś uniwersalny.....

Moja mała jeszcze jeździ w gondoli ale juz najwyzsza pora przesadzić ja do spacerówy...no i tak dumam od kiedy i jestem przed zakupem śpiworka....

A ja Was przeczytałam i jestem załamana..... :mad: :mad: :mad: :mad: :( :( :( :(

Moja Weronika to taki tadek niejadek ,że nie mam na nią siły...urodziła się z wagą 4100 a teraz waży jakieś 8500...no i oczywiście nic nie chce jesc....tzn. zje ale tylko dwie , trzy łyżeczki i koniec....do tej pory dawałam jej 3 posiłki mleczne...ale moja peditra stwierdziła ,że przyczyną nie jedzenia Weroniki jest to,że za dużo mleka dostaje i że w tym wieku dzieci powinny jeść dwa posiłki mleczne... ::) qr*a ja się wypiszę chyba z tego szpitala bo w ciąży było to samo...wy co chwilę pisałyście o jakiś badaniach...i mi nic nie robili...no co za lekarze tam parcują... ::) :mad:...ech szkoda gadać

No i u Nas jedzenie wygląda tak:
6 - mleko bebiko 240ml
9-10 parę łyżeczek deserku
13- prę łyżeczek obiadku
15-parę łyżeczek albo obidku albo deserku...i tak do wieczora.....kaszki wogóle nie wchodzą w grę...
20- mleko bebiko 240ml.
W między czasie parę chrupek kukurydzianych(choć ostatnio już też są bleee...) chyba się jej znudziły,,,,parę miśkoptów (też dla córci żadna rewelacja), czasami danonek (oooo to jet bardzo smaczne ::) , wcina aż się uszy trzęsą)...no i generalnie tam skubnie mięsko od męża albo coś ode mnie ...wogóle ona najchętniej jadła by to co my...ostatnio to nawet ja nie mogę przy niej jeść bo zaraz przy mnie stoi i wrzeszczy...qrcze nawet nie ugotowane brokuły chciała ode mnie jeść bo widziała ,że ja jem...normalnie ręce mi opdają...bo wszystki słoiczki lądują do kosza....no i zupki gotowane też..
Jedno wiem na pewno...od jutra znowu wprowadzam trzeci posiłek mleczny...tymbardziej ,że akurat za mleczko córcia dłaby się pokroić..

WRONKA tymi głupimi lekarzami się nie przejmuj. Jak lubi mleczko, to czemu jej ograniczać? Widocznie takie ma zapotrzebowanie. Przybiera ładnie na wadze i w sumie tak mało tego jedzonka jej nie wychodzi. A na inne posiłki też przyjdzie czas.

Paula a tak,pytam,bo widzę,że wszyscy chcą do 12 m-ca skończyć karmić piersią,a ja jakoś na razie nie potrafię sobie tego wyobrazić...Będzie mi brakowalo tego cycolenia i na razie nie wiem do kiedy będę karmić.

Hej dziewczynki i jak tam wasze postępy ??? Ja już nie usypiam cycem,ale niestety musze utulić małego do snu,wycisza się kciukiem :( Kiedyś też jak się przebudzal w nocy to dostawal cyca,a teraz albo mu szybko butelkę z herbatką wtykam,albo lulam jak do snu.Cycek jest wyciągany tylko nad ranem i wieczorem do karmienia :D

hej dziewczynki!

Moja Kalina wazy 8800 i pediatra nic mi nie mówiła ze cos jest nie tak. Wiec nie martwcie sie jesli wasze dzieci tyle waza. Z siatki centylowej wynika ze sa prawie idealnie po srodku ;)

wg tego co czytałam i innych żródeł: naszym dzieciom potzrebne sa na tym etapie 3 posiłki mleczne: ja daję 2 razy kasze i raz mleko z biszkoptami. I potzrebuja 5 posiłków dziennie...i powoli czas na obiad dwudaniowy, ale ja jeszcze chwilkę poczekam.

Poza tym dzieci mogą wolniej przybierac na wadze , poniewaz są bardziej aktywne ruchowo. Wiec normalne ze spalaja to co zjedzą.

A wiec ...moim zdaniem to nie macie się co martwić. Najwazniejsze zeby ufać swojej intuicji. Takie jest moje zdanie.

No i pochwalę się, wczoraj Kalina zjadła na kolację kanapkę z szynką. Ale wcinała ;)

Miłego dnia!

reklama
Wronka jak Weroniczka lubi tak mleczko to pewnie, że jej dawaj!
Sama niestety mam do czynienia z pediatrą, która uznaje tylko dzieci okrągłe dlatego tuczę mojego synusia co wcale nie jest proste bo on je tyle ile chce co nie zawsze oznacza 150 gram.
Dwudaniowy obiad to nie wiem jak bym miała mu wcisnąć chyba, że 5 łyżek zupki i 5 łyżek czegoś treściwszego. ::)

Dawidowa ja też na razie nie wyobrażam sobie odstawienia od cyca, ale widzę, że mój synuś nie powinien mieć problemów z brakiem cycusia,niewdzięcznik mały. ;)

Hogata ja wiem, że maluchy teraz mogą wolniej przybierać, ale ciągle normą miesięczną jest 400 gram, a Szymek przybiera 200 gr. No tak można powiedzieć, że każde dziecko jest inne i że normy są dla lekarzy, ale jednak niepokój sieją w matkach.
A waga 8,800 kg dla dziewczynki to super waga. Mój Szymek z tego samego dnia, a ważył 8,700kg(3 tygodnie temu), poza tym to chłopiec, więc powinien więcej ważyć.
Właśnie wyczytałam, że wystarczą 2 posiłki mleczne dziennie w wieku od 10-12 miesięcy... ::)

Tak w ogóle idziemy dzisiaj skontrolować wagę. Trzymajcie za nas kciuki proszę. Mam nadzieję, że tuczenie nie będzie już konieczne.

Do góry