reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O i dla maluszka ( żywienie, rozwój, akcesoria)

Agatko gdybym miała dużo pokarmu to też bym nie dawała modyfikowanego. Chyba...bo tą kaszkę daję na mleku modyfikowanym na zalecenie pediatry. Mój synuś w ciągu niecałych 3 miesięcy przybrał zaledwie 600 gram stąd akcja tuczenie i taka liczba posiłków.
Całe cycanie w ciągu dnia można liczyć jako 1 posiłek, do tego deser, obiadek, Sinlac z owocami i kaszka na modyfikowanym to akurat 5 posiłków. ;)

reklama
Wronka - dzięki za odpowiedź.

Kurcze, mam problem, byliśmy dzisiaj w sklepie Chicco gdzie dowiedziałam się, że wszystkie ich spacerówki są dla dzieci do 15 kg wagi, a mój Adaś obecnie waży 11300g, więc nie sądzę żeby mi taka spacerówka starczyła do 2roku życia. Dziewczyny czy wszystkie firmy tak mają??? A może orientujecie się które są dla cięższych dzieci???

A robiłyście może pomidorówkę na pomidorach z puszki ??? Ja zamierzam,myślicie że to dobre rozwiązanie?

Myślę, że dobre:) Zwykłe pomidory są teraz niejadalne, blade i wstrętne, a te z puszki dobre:) Ja pomidorowkę robię na koncentracie, ale dla dziecka pomidory z puszki będą lepsze.
Dawidowa, a jak twoj synek je chlebek? Kroisz mu na kawaleczki czy jak? Bo moja to nadal się mocno dławi grubszymi kawalkami, np. dziś miala w Sinlacu maliny i jak się trafiła większa grudka, to zaraz była kaszel, nie wyobrażam sobie jej jedzacej kęsy chleba ::)

witajcie!

Moja Kalina je 5 posiłków dziennie w tym 3 mleczne. Poza tym do przegryzania dostaje: chrupki kukurydziane, biszkopty, piętka chleba,. Czytałam ze mozna dawac do rączki tez warzywa. Poza tym gotuje jej kisiel albo ostatnio Misiowy Sad pire - ale to zadko. No i chce juz wprowadzac(zamiennie z kaszka) na sniadanie lub kolacje: kanapkę z szynką ;).

Pozdrówka

O Misiowy Sad albo Frutta Pura to u nas hit:)
Paulo, ja szczerze mówiąc nie wiem, ile warte jest w tej chwili moje mleko. Zdania lekarzy i równych innych autorytetów są podzielone, jedni mówią, że to tylko "lepsza" woda i pocieszacz dla malucha, inni, że warto jeszcze dawać, bo mleko to mleko. No i na przedwiośniu przeciwciala - to też ważne (niedawno mkiałam solidną infekcję gardła, a mała się jednak nie zaraziła). Widze, że skrzat się najada, więc na razie tak zostawiam, tym bardziej, że ona, tak na oko - bo ważę ją ostatnio tylko w domu - nadal ejst w górnych centylach wagowych, pełna energii i ogolnie zadowolona z życia :D

Dawidowa, Hogata - jak Wy te chlebki serwujecie?

Ja jestem fanka QUINNY, sama chce kupic wieksza spacerowke, bo aktualnie mam jeszcze do kompletu z gondola Quinny Fashion 3XL, a ten akurat model jest dosc waski i przy kombinezonie, kocach itd mala ma troche ciasno. A chce wymienic na Quinny Speedy XS - jest to chyba najwieksza spacerowka na rynku, ma pompowane kola i nie ma takiego terenu, ktorego by spokojnie nie pokonala. http://www.allegro.pl/item93320100_hit_cenowy_nowy_wozek_quinny_speedy_xs_bonus.html

Agatka w dziesiątym miesiącu mozna juz wprowadzac jedzonko z glutenem, wiec daje najzwyklejszy chlebek, biały. Ale tez jestem ciekawa jak inne mamusie robią ;)

Paula mój Maciek też ostatnio przez 2,5 miesiąca przybrał 600g i waży teraz 7800g a urodził się spory bo ważył 3800g...też się tym niepokoiłam że mało przybiera...ale lekarka mnie uspokoiła że dziecko jest ciągle w ruchu,raczkuje,wstaje,chodzi przy meblach więc dużo spala i żeby się nie martwić! ;D
A żeby Maćka trochę podtuczyć to daję mu do każdego mleka 4 łyżki kaszki ryżowej z owocami :laugh:
A powiedz mi ten sinlac to jak dajesz? z jakimi owocami? świeżymi?łyżeczką?

Maciek zjada średnio 5-6 posiłków dziennie...raz deserek i raz obiadek a reszta to mleko z kaszką!
Daję też chrupki kukurydziane takie długie kupowane w sklepie ze zdrową żywnością i średnio to Maciek wcina ich 7-8 dziennie :laugh:

reklama
Przypomniało mi się....Kalina uwielbia chrupki kukurydziane...cała sie tzresie jak je widzi ;) ... a ile ich mozna dac na raz? Ostatnio chyba z 6 zjadła...w expresowym tempie ;)

Do góry