reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

o badanich hormonalnych dla starających się...

Dziękuje:) nie zaglądam z reguły w takie wątki, ale uwierzcie że moje hormony byly mocno zwichrowane i ta nieszczęsna prolaktyna. Ale da się? Da! Grunt to pozytywne nastawienie i dobry lekarz. Mocno wierze, że u wszystkich spełnią się marzenia tylko niektóre muszą troszke poczekać:)

Ja rodzę na początku października i będzie dziewczynka. Nawet nie wiem kiedy i jak to się stało, a tu dwie kreski na teście. Tego też Ci życze:)
Az musze sprawdzic jaka mialam ostatnio tą prolaktynę ;)

reklama
No to super wynik. A robiłaś też po obciążeniu? Czasami jest tak że na czczo wyjdzie w normie A po obciążeniu wyjdzie 3-4 razy podwyższona.
Nie, nawet nie wiem co znaczy po obciazeniu... nie wiem czy tez dobrze pamietam, ale powinno sie ja robic kilka razy w roznych dniach cyklu?

Nie, nawet nie wiem co znaczy po obciazeniu... nie wiem czy tez dobrze pamietam, ale powinno sie ja robic kilka razy w roznych dniach cyklu?
Nie. PRL robi się raz w cyklu i 1-2 dni przed badaniem nie wspolzyc i 15-20 minut powiedzieć przez labo zanim pobiora krew.

Po obciążeniu to jest takie coś jak krzywą cukrowa tylko że do krzywej cukrowej musisz kupić 75g glukozy A do PRL po obciążeniu musisz dostać receptę na tabletkę i lykasz ja w labo i wychodzi po obciążeniu. Nie wiem jak jest w Pl ale tutaj w DE jak robią badania po obciążeniu to nic nie płacę nic nie kupuje tylko wszystko dostaje za darmo. W Pl jak robiłam krzywą cukrowa to glukoze musiałam sobie kupić sama i rozrobic ja w 200ml wody i ja w labo w szpitalu wypić. A PRL po obciążeniu nie robiłam bo już na czczo wyszła mi podwyższona bo prawie 40 i potem obniżyłam ja do 2.0 A norma od 2.8

Hej dziewczyny, po wczorajszym odbiorze wyników jestem w mega stresie.
Prolaktyna 680!! przy normie 498.
Od 4 cykli łykam Lamette na stymulację OWU. Co miesiąc ładny pęcherzyk i pęka. Ale przez te 4 miesiące nie ma fasolki :( Miałam badania na LH TSH Testosteron Progesteron i wszystkie ok. Teraz myśle ze to wina właśnie tej prolaktyny i 4 miechy łykania, monitoringu po prostu na nic
MojaMiła, to nie jest koniec. Co mówi lekarz?

Cześć dziewczyny mam do was pytanie. Za niedługo powinnam zacząć brać duphaston a mianowicie tak: dostaje okres, odliczam 15 dni i od 16 dnia przez 10 dni biore po 1 tabletce i wtedy się staramy. Gin powiedział też, ze poziom prolaktyny zwiększa się z dnia na dzień jak się bierze tabletki a czy to nie będzie tak, ze zanim zdąży mi wzrosnąć poziom prolaktyny ja będę musiała przerwać branie tabletek wedle zaleceń i ta w kółko co miesiąc. Przypomnę ze jak norma jest ok 15 to ja miałam 0,87...
Jakie wy miałyscie zalecenia w podobnych przypadkach jak mój ?

reklama
Badał ktoś prolaktynę ostatnio? Moja znajoma mówiła, że w Invikcie robią bardzo dokładne badania. Chcę tam pójść w przyszłym tygodniu.

Do góry