reklama
U
użytkownik 181
Gość
Ja za tydzień będę znała swoje wyniki więc może coś podpowiem. O ile miałaś podobne pytanie i wyniki.Właśnie ja pisałam jakiś czas temu i tez cisza :-(
młoda1994
Fanka BB :)
Tak jak najbardziej chociaż mój lekarz w DE kazał Tak obniżyć do 1.0 A mam 2.1 I biorę dawkę 150Dziewczyny proszę o interpretację 21. dzień cyklu progesteron 9, prolaktyna 14, tsh 1.8 czy jest okej?
młoda1994
Kochana jak nie jesteś w ciąży to okres przyjdzie A jeśli jesteś w ciąży to po odstawieniu dupfastonu nie powinien się pojawić okres. To jest sztuczny progesteron który albo wywoła okres A jak jest ciaza to ja utrzyma A nie spowoduje poronienia. Spokojnie możesz odstawić dupfaston i iść na betęWiem ze te 14 dni to norma, ale dzis ostatni dzien Duphastonu i boje sie go odstawic, jestem 3 miesiace po poronieniu i obawiam sie ze po odstawieniu ewentualna ciaza sie nie utrzyma. Nie wiem czy miec jeszcze nadzieje, pobrac duphaston te 4 dni i zrobic badanie krwi 14dpo?
Balbinka30
Juz chyba nieaktualne pytanie, bo udało się właśnie w tym cyklu zajśćw ciąże przy takich wynikach powodzenia dziewczyny!Tak jak najbardziej chociaż mój lekarz w DE kazał Tak obniżyć do 1.0 A mam 2.1 I biorę dawkę 150
młoda1994
A ile się starałas kochana?Juz chyba nieaktualne pytanie, bo udało się właśnie w tym cyklu zajśćw ciąże przy takich wynikach powodzenia dziewczyny!
Balbinka30
Udało się już w drugim cyklu ale z racji tego że mam już 30 lat postanowiłam się przebadac po pierwszej nieudanej próbieA ile się starałas kochana?
młoda1994
No to wielkie gratulacje. Rosnijcie zdrowo. I co wyszło w badaniach wszystko ok?Udało się już w drugim cyklu ale z racji tego że mam już 30 lat postanowiłam się przebadac po pierwszej nieudanej próbie
Balbinka30
Wg lekarza wszytsko ok, ale czytając internet dopatrzylam się kilku nieprawidłowości (m.in. ten niski progesteron, ciut za wysokie tsh), które okazały się jednak nieistotne przy zajściu w ciążęNo to wielkie gratulacje. Rosnijcie zdrowo. I co wyszło w badaniach wszystko ok?
reklama
młoda1994
Tsh trzeba pilnować bo może doprowadzić do poronienia. Ja jednego miesiąca miałam ponad 2 zwiększyła mi dawkę TSH doszło do prawie 13 i straciłam ciążę. A przy niskim progesteronie powinnaś na wszelki wypadek dostać luteine i dupfaston aby zapobiec plamienia lub krwawieniu w ciąży co też może doprowadzić do poronienia gdy pojawi się żywa czerwona krew.Wg lekarza wszytsko ok, ale czytając internet dopatrzylam się kilku nieprawidłowości (m.in. ten niski progesteron, ciut za wysokie tsh), które okazały się jednak nieistotne przy zajściu w ciążę