reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

o badanich hormonalnych dla starających się...

reklama
Wiem ze te 14 dni to norma, ale dzis ostatni dzien Duphastonu i boje sie go odstawic, jestem 3 miesiace po poronieniu i obawiam sie ze po odstawieniu ewentualna ciaza sie nie utrzyma. Nie wiem czy miec jeszcze nadzieje, pobrac duphaston te 4 dni i zrobic badanie krwi 14dpo?
Kochana jak nie jesteś w ciąży to okres przyjdzie A jeśli jesteś w ciąży to po odstawieniu dupfastonu nie powinien się pojawić okres. To jest sztuczny progesteron który albo wywoła okres A jak jest ciaza to ja utrzyma A nie spowoduje poronienia. Spokojnie możesz odstawić dupfaston i iść na betę

No to wielkie gratulacje. Rosnijcie zdrowo. I co wyszło w badaniach wszystko ok?
Wg lekarza wszytsko ok, ale czytając internet dopatrzylam się kilku nieprawidłowości (m.in. ten niski progesteron, ciut za wysokie tsh), które okazały się jednak nieistotne przy zajściu w ciążę :)

reklama
Wg lekarza wszytsko ok, ale czytając internet dopatrzylam się kilku nieprawidłowości (m.in. ten niski progesteron, ciut za wysokie tsh), które okazały się jednak nieistotne przy zajściu w ciążę :)
Tsh trzeba pilnować bo może doprowadzić do poronienia. Ja jednego miesiąca miałam ponad 2 zwiększyła mi dawkę TSH doszło do prawie 13 i straciłam ciążę. A przy niskim progesteronie powinnaś na wszelki wypadek dostać luteine i dupfaston aby zapobiec plamienia lub krwawieniu w ciąży co też może doprowadzić do poronienia gdy pojawi się żywa czerwona krew.

Do góry