reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

o badanich hormonalnych dla starających się...

Wg oficjalnych wytycznych zaleca się przyjmowanie zwykłego kwasu foliowego (ja z racji zawodu polecam lek F..k) ;) co do postaci metylowanej to póki co za mało danych żeby jednoznacznie stwierdzić, że jest lepszy. No i nie występuje on w postaci leku, a jedynie jako suplementy.

reklama
Rozumiem. To może zrobię tak, że zapytam mojego Endo lub ginekologa jaki poleca kwas foliowy do zażywania przed staraniami o dzidziusia.

Wg oficjalnych wytycznych zaleca się przyjmowanie zwykłego kwasu foliowego (ja z racji zawodu polecam lek F..k) ;) co do postaci metylowanej to póki co za mało danych żeby jednoznacznie stwierdzić, że jest lepszy. No i nie występuje on w postaci leku, a jedynie jako suplementy.
Wystarczy zbadać stężenie kwasu foliowego podczas jego przyjmowania. Normy są w 90% przekroczone. Ja podczas przyjmowania femibionu miałam stężenie 56, norma do 22. Okazało się że mam mutacje jak połowa społeczeństwa. Po przejściu na kwas metylowany stężenie kwasu mam w normie, jak również homocysteine. Więc do mnie takie argumenty nie przemawiają, przerobilam to na własnej skórze. Też mam siostry pracujące w aptece i otworzyły oczy jak zobaczyły moje wyniki badań. Ale nie taki był temat tego wątku [emoji4]

To już nie wiem co mam zrobić. Ja cały czas biorę kwas foliowy ale nigdy nie nie badalam jego ilości w krwi. I to chyba był błąd że nie kontrowalam tego tylko tak w ciemno biorę ten kwas foliowy. Również biorę witaminy od A do Z

To już nie wiem co mam zrobić. Ja cały czas biorę kwas foliowy ale nigdy nie nie badalam jego ilości w krwi. I to chyba był błąd że nie kontrowalam tego tylko tak w ciemno biorę ten kwas foliowy. Również biorę witaminy od A do Z
Kwas foliowy metylowany polecał również mój ginekolog. Nie ma się nad czym zastanawiać, kupić metylowany i nie martwić się o przyswajanie.

A jak radzisz zrobić przed zmianą kwasu foliowego zrobić badanie kontrolujące czy mam w normie?
Nie musisz robić badania. Nawet jeśli jest ponad normę i zaczniesz przyjmować metylowany to w ciągu miesiąca stężenie będzie w normie. Wystarczy podczas starań 400 mcg, w ciąży 800 mcg

reklama
Witam dziewczyny ... jestem tu nowa i zagubiona mam pytanko dzisiaj odebrałam wyniki amh 1,18 czy mam jakiekolwiek szanse ? Mam 41 lat

Do góry