reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

o badanich hormonalnych dla starających się...

Stosunek LH do fsh powinien byc bliski 1. LH masz wyzej, ale nie wiem jak to sie klaruje w 11dc bo te badania lekarze zlecają 3-5dc max wiec nie rozumiem.
Nie masz podejrzenia PCOS?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
po jakim czasie od starań o dzidzię należy iść do lekarza i zgłosić że coś jest nie tak, bo się długo staram i nic z tego nie wychodzi

Witaj Inka,

do ginekologa możesz pójść tak na prawdę w każdej chwili. Jedni lekarze uważają, że kłopot zaczyna się po roku regularnego współżycia i dopiero wtedy zlecają dodatkowe badania, a inni po kilku miesiącach bez ciąży od razu przystępują do wstępnego badania i określenia chociażby poziomów hormonów i wykonania usg. Zależy na kogo trafisz :)

Na początek polecam iść w dniach płodnych i wtedy podczas usg będzie mógł zobaczyć jak rosną twoje pęcherzyki i jak wygląda endometrium. W zależności od wywiadu jaki od ciebie zbierze, tego co zobaczy na usg może zlecić dodatkowe badania np. FSH, LH, estradiol, prolaktynę, progesteron.

Powodzenia :)

U mnie podstawą przy staraniu była prolaktyna przed i po obciążeniu plus badanie na owulację, tsh . Też miałam podejrzenia policystycznych jajników.
No i niestety bromergon przez 3 miechy. Po 4 miesiącach prolaktyna podwyższona ale w normie.
No i po 8 miesiącach zobaczyliśmy dwie krechy .

Dziewczyny jestem nowa. Nigdy nie miałam problemów z hormonami a tu podwyższone TSH i to duzo i dopiero odkryli to w Invimedzie w Poznaniu, poszłam tam bo po 9 miesiacach staran dzidziusia brak :( Zlecili mi dalej badania hormonów. W necie jest mnóstwo info o tarczycy. Boję się cholernie ze te nasze starania na nic

anetasss spokojnie ;) masa kobiet ma problemy z tarczycą i zachodzi w ciążę! Grunt, że zdiagnozowane i że kolejne badania zlecone. Głowa do góry, będzie dobrze! ;)

oliwia2 bylsimy na wakacjach dlatego mam taki przestój. A wiesz cos wiecej o problemach z tarczyca u kobiet w ciazy ?

reklama
oliwia2 bylsimy na wakacjach dlatego mam taki przestój. A wiesz cos wiecej o problemach z tarczyca u kobiet w ciazy ?
Cześć anetass. Ja tez mam problemy z hormonami. Moje tsh w sierpniu 6.68, bylam u ginekologa zalecila wizyte u endo. Porobilam badania dodatkowe ft3, ft4 antyTPO i antyTG oraz usg tarcZycy. Pani endo stwierdziła, że to nic takiego. Dostalam hormony i powiedziała, ze po tygodniu możemy sie juz starać. Wizyta była 15 września więc biorę hormony od okolo 2 tyg. Nie mialam żadnych objawow i teraz tez sie dobrze czuje. Zaczynamy od października starania. Zobaczymy czy coś wyjdzie.
Musisz koniecznie zrobić dodatkowe badania, same tsh o niczym nie świadczy jak widać.
A Ty masz jakieś objawy? Złe samopoczucie, depresja, nieregularne miesiączki itd.?

Pozdrawiam ☺

Do góry