reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nurtujące, kontrowersyjne tematy...

Generalnie nie zaleca się noszenia majtek, nawet tych siateczkowych ale nikt Ci z tyłka ich siłą nie zedrze :)
Co ja mogę polecić to żeby kupić te siateczkowe o rozmiar a nawet 2 większe, one się nie rozciągają praktycznie i są 'obcisłe'. Ja miałam swój normalny rozmiar i niestety nie mogłam ich nosić bo mi strasznie ranę po CC drażniły.

reklama
ja mam zaopatrzenie z pobytu na patolpogii w 3 mc, jak mialam krwotoki pokrwiakowe, mam podklady, mam wklady i zamierzam kupic majtki, nie zabronią mi ich nosić, z pewnoscia moj gin nie zabroni, bo on wie, jaka jestem ;) i on decyduje co dla jego pacjentki odpowiednie, a nikt inny :) uff

daissy to nie wiem czy na mnie uszyją takie majtki, bo teraz rozmiar wielki + 2 to juz spadochron :-D

Wszystko zależy od szpitala w jednych można miec majtki a w innych nie.Ja miałam te siateczkowe i tak jak pisze DAISSY strasznie ciasne były i niewygodne ale pozwolono mi je nosic,natomiast takich normalnych nie aler inne mamy i tak zakładały zdejmowały tylko na wizyte...a i wcale niemiało to znaczenia czy się bylo cietym czy nie.

Munie patrzyłam na allegro i te podkłady co polecasz są w dwóch rozmiarach, jak jestem drobna to wystarczą mi te 27cm czy lepiej wziąć te 34 no i ile paczek zamówić, bo będę je zamawiała z PL i nikt mi ich później nie dowiezie :)

O Munie dobrze, że piszesz o konkretnych podkłądach, bo sie ostatnio zastanwiałam jakie wybrać...to jeden problem z głowy:).
Ostatnio moj mąż mnie rozbawił jak mu powedziałam ze musze sobie takie podklady kupic, to on do mnie - przecież masz pełno tych wkładek higienicznych to nie możesz ich wziąć:baffled::-D Wiec tak jak myślałam szkoła rodzenia nie tylko mi sie przyda:-D

Hej dziewczyny!!

nie wiedziałam czy zakładać nowy wątek więc piszę tutaj:

czy decydujecie się na pobranie krwi pępowinowej?? jeśli nie, to dlaczego?
napiszcie w tej kwestii bo coraz więcej na ten temat i chciałam się zorientować jaki jest odzew.

ja się nie decyduję, ponieważ za drogo to kosztuje:(
ale jeśli w moim szpitalu będzie akcja pobierania do publicznego banku, to chętnie oddam:)

reklama
Myślę, że większość szpitali oferuje pobranie krwi pępowinowej - ponoć na każdym oddziale jest sporo ulotek banków, które przechowują krew.

Trochę czytałam na ten temat i też się chyba nie zdecyduję - koszty, no i myślałam, że uda się zabezpieczyć maluszka, a tak się okazuje że nie jest tak do końca jak to "reklamują".

Chyba, że macie jakieś nowe info w tym temacie?

Do góry