Piękna Koka
Fanka BB :)
dziekuje u mnie ogólnie historia zaczęła się ze trafiłam na lekarza nazwijmy go X u którego w sierpniu z wymazow wyszło pozytywne hpv ale dodatkowo był temat torbiela przyjajnikowego ktory chciał usunąć laparoskopowo -od lat chodziłam do Pani ginekolog która mówiła ze ta torbiel ani się nie powiększa ani nic wiec ona by tego nie ruszała bo w ciąży może się sama wchłonąć (wyniki badań krwi ok)albo przy ewentualnym CC mi ja usuną ..ale wróćmy do lekarza X ktory mnie tak nastraszył plus u niego wyszło to cin1 - przepisał mi i mężowi szczepionkę Gardasil -jesteśmy po drugiej dawce -3cia mamy mieć 6lutego - wiec oczywiście zabieg chciałam skonsultować z kimś innym tym razem na NFZ i ten lekarz na NFZ (nazwijmy go Y) potwierdził słowa Pani doktor oraz wytłumaczył mi ze te szczepienia nic nie dadzą i polecił dopochwowo żel Colpofix -jak nie zajdę w ciaze teraz to weźmiemy 3cia dawkę plus teraz po miesiączce zaczynam tym Colpofix leczenie.. a No i oczywiście u lekarza Y kolejny wymaz plus dwa pobrane wycinki i potwierdzone Cin 1Ja przed ciążą miałam cin 1 ale o tym się dowiedziałam po czasie. W ciąży pogłębiło się na cin 2 mimo że w kolposkopii wyglądało na cin 1. Ostatecznie po ciąży musiałam mieć zrobiona konizację. Trzymam mocno kciuki żeby udało Ci się zajść i żeby zmiana po porodzie się cofnęła a w czasie ciąży nie rozwinęła