reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Chyba hak w samochodzie bym zamontowała i rura 🤣🤣🤣
Żarty żartami. Ale widziałam kiedyś pare na spacerze. Jakieś 3 letnie dziecko i czworaczki takie w wieku 1-2 miesiące, jechali rodzice z nimi w takich stelażach na nosidełka i to starsze dziecko tez w ala spacerówce dopięte do tego stelażu. Mieli dwa takie stelaże. Już jedna osoba nie wyjdzie sama :/

reklama
Widziałam nawet takie na szóstkę, nie ma rzeczy niemożliwych 😀
wózki dla bliźniąt są szalenie niewygodne: najpierw w gondoli super szerokie i ciężko się zmieścić w drzwiach albo w alejce sklepowej minąć się z wózkiem sklepowym, a później te długie spacerówki są mega ciężkie do skręcania.

Dziękuję za uwagę, Bolilol i jej doświadczenia dziesięciolatki, żywe jakby zdarzyło się wczoraj.

Żarty żartami. Ale widziałam kiedyś pare na spacerze. Jakieś 3 letnie dziecko i czworaczki takie w wieku 1-2 miesiące, jechali rodzice z nimi w takich stelażach na nosidełka i to starsze dziecko tez w ala spacerówce dopięte do tego stelażu. Mieli dwa takie stelaże. Już jedna osoba nie wyjdzie sama :/
Liczę na jednego bombelka 🙉
Takiej akcji bym nie przetrwała 🤣

wózki dla bliźniąt są szalenie niewygodne: najpierw w gondoli super szerokie i ciężko się zmieścić w drzwiach albo w alejce sklepowej minąć się z wózkiem sklepowym, a później te długie spacerówki są mega ciężkie do skręcania.

Dziękuję za uwagę, Bolilol i jej doświadczenia dziesięciolatki, żywe jakby zdarzyło się wczoraj.
Taak moja koleżanka tez na to narzekała, żeby wjechać do piekarni ktoś jej musiał drzwi zawsze przytrzymać :/

Chyba hak w samochodzie bym zamontowała i rura 🤣🤣🤣
Haha, kulig all year long. Wyobraź sobie rondo 😀
Kumpela ma trojaczki 😀 zawrot głowy!

Tego poprowadzisz jednym palcem 😀 i obrócisz go w miejscu.

Taak moja koleżanka tez na to narzekała, żeby wjechać do piekarni ktoś jej musiał drzwi zawsze przytrzymać :/
z bliźniakami jest miliard problemów logistycznych tak naprawdę do wieku względnej samodzielności, woec jak ktoś pisze, że chce bliźniaki, to wiem, że nie miał z żadnymi do czynienia tak w trybie 24h na dobę. Nie chcę tym stwierdzeniem nikomu sprawiać przykrości ani dopiekac, mówię z perspektywy osoby, która w wieku 10 lat została w praktyce drugą matką bliźniąt, bo życie mi się tak ułożyło. Oczywiście są jasne strony, ale tych ciemnych jest naprawdę ogrom.

Czemuż to objawy ciąży są tak podobne do objawów przeziębienia :p jest mi niedobrze i boli mnie głowa, a to drugie zdarza mi się głównie w ciążach. Mdłości na razie mnie omijały. Jednak logika podpowiada że 6dpo żadnych objawów mieć nie powinnam :p

reklama
z bliźniakami jest miliard problemów logistycznych tak naprawdę do wieku względnej samodzielności, woec jak ktoś pisze, że chce bliźniaki, to wiem, że nie miał z żadnymi do czynienia tak w trybie 24h na dobę. Nie chcę tym stwierdzeniem nikomu sprawiać przykrości ani dopiekac, mówię z perspektywy osoby, która w wieku 10 lat została w praktyce drugą matką bliźniąt, bo życie mi się tak ułożyło. Oczywiście są jasne strony, ale tych ciemnych jest naprawdę ogrom.
Wiem, koleżanka odetchnęła odrobine dopiero jak poszli do żłobka, a najbardziej ja miały bliźniaki po jakieś 4 lata i spały, ubierały się same i zjadły to, co dostały na talerzu, bo wcześniej dramat, budziły się jednocześnie w nocy i płakały o jedzenie jednocześnie, jakimś cudem mokro w pieluszce tez jednocześnie 🙈

Do góry