reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

no pinki w niektórych apetach w necie można za 3 ziko dostać czasem nawet.
Są zbiorcze z allegro, są też na amazonie paski easy@home, babyplan i tam jest ze 20 testów i wychodzi korzystanie cenowo.
ja miałam kreskę na tym easy@home jak i na pinku przy becie 8, więc są czułe :)

reklama
Hahaha :D a co to za testy? Jakieś zbiorcze z allegro? Mają czułość 10 mlU? Kurde jak 6dpo to już zaraz bym mogła testować hahaha :D
Ja do tej pory byłam wierna pinkom super czułym, ale nie popatrzyłam ostatnio i zamówiłam te mniej czułe i one tak szybko ciąży nie wykryją :/
Ja właśnie zamówiłam pinki strumieniowe czułość 10 za 4.49zl na allegro 😁

Dziewczynki ✨ mam pytanie. Rzadko się udzielam ale staram się czytać wszystko ☺️ Pisałam wyżej że to mój pierwszy cykl ma aromku. W środę na wizycie endometrium 9mm a pęcherzyk na lewym jajniku 18,5mm. Od czwartku działamy codziennie. Strasznie boli mnie ten jajnik, nawet podczas współżycia 🥹 czy to normalne? Przed aromkiem tak nie miałam. Bolało mnie podbrzusze przy owulce ale nigdy tak mocno. Robie od tygodnia testy owulacyjne. Wczoraj (tj os soboty rano) test owulacyjny pozytywny (robiłam 3 razy wczoraj - za każdym razem mega mocna kreska). I dziś już negatywny, blada kreska. Ale ten lewy jajnik nadal boli. Boję się że może ten pęcherzyk nie pęknie? Nie miałam nigdy aż takich odczuć bólowych. Za tydzień w sobote zrobie progesteron.
obawiam się, że tylko USG może odpowiedzieć na Twoje wątpliwości - potwierdzi owulacje lub torbiel.

Mnie bolały jajniki teraz przez kilka dni, również po owulacji, także podczas seksu. Nawet teraz, w 4dpo, czuję te jajniki - nie ze jakoś specjalnie mocno bolą, ale zdecydowanie czuje ich istnienie

Ja zamówiłam 21 babyolanow na amazonie za ok. 60zl, przyszły w czwartek do paczkomatu, a zamawiałam we wtorek przed południem :)

Na shopee były pinki za 3 z hakiem, no ale shopee się zamknęło :(

Ale to do terminu okresu daleko, tak? Wiesz, mnie lekarz mówił, że niekoniecznie clo musi zadziałać, a jak rzuciłam, że 1 tabletka na początek zamiast dwóch to powiedział, że jego zdaniem to nieskuteczna zwykle dawka....Więc może po prostu u Ciebie warto zwiększyć dawkę?
Okres według 3 apek 24-26,ciężko określić naprawdę bo cykle między 9-42. Jeśli chodzi o ilość w sumie pecherzyki jakieś były po 15,16mm więc na ile moja logika się nie myli i pojęcie to właśnie to ma za zadanie clo, ale potem coś nie tak idzie. Według temp i testów owu 3dpo. Tak naprawdę u wielu kobiet działa 1 tabletka, nawet u niektórych 0.5

a w poprzednim miesiącu też miałaś jakieś plamienie?
Te plamienia czasami jakieś występowały u mnie. Dużo krwi się pojawiło i teraz nic, czekam az się rozkręci, ale ewidentnie jest coś nie tak. Przykro, ale z drugiej strony dla dobrego gina to zapewne ważna informacja. Jeszcze luty spróbuję na clo, ale już pójdę po skierowanie do kliniki i się zapisuje 😁, dziewczyny mnie przekonały nie ma co się bać, a ktoś podejdzie ze znajomością do tematu.

reklama
Do góry