reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Była :) ustaliliśmy plan ;) Czemu ostatni weekend z winkiem?

Premom liczy pik od najmocniejszego owulaka, a ja najmocniejszego owulaka wysikalam wczoraj, więc wyznaczylo owu na dzisiaj, a ja już jestem 3dpo 😅 dlatego dobrze jest używać apki do mierzenia siły wybarwienia po prostu, a nie do obliczania kiedy będzie owu. "jakiej mocy" masz owulaki teraz?

Nie 🙈 tzn. pewnie prędzej czy później tak, no generalnie cionsz mnie by ucieszył. Jeżeli miałabym albo nie mieć nigdy dziecka, albo mieć bliźniaki, no to biorę te bliźniaki 😅

Jedzieeeeesz! A do rozpoczęcia brania antybiotyku musisz mieć pewność, że nie jesteś w ciąży?
Zaczęło się najwyższym i spada zobaczę dziś jeszcze jak wyjdzie

Załączniki

• Screenshot_20230114_110511_Premom.jpg
    Screenshot_20230114_110511_Premom.jpg
    143,1 KB · Wyświetleń: 53
taki w sumie jak podejrzewałam, czyli jak nie pyknie w tym cyklu, to pójdziemy do kliniki i zrobimy oboje te badania, które nam powiedzą. I później zależy od wyników: jeżeli u męża będzie ok i będzie trzeba tylko mną się zajmować, to wchodzimy w to, a jeżeli też u męża by coś wyszło nie tak, to wtedy będziemy rozmawiać czy on jest gotowy na zalecone "poświęcenia".
Nie wiem czy dobrze rozumiem, na jakie poświęcenia miałby nie być gotowy?

A ja wczoraj full śluzu, ze aż mąż był w szoku, bo sobie pływał chyba bezwiednie 😂 no i dzisiaj zaczęłam owulaki, a tam tak, mocz po wielkiej kawie i szklance wody jakby co 🙈 ale u mnie owu w 13-14dc to niemożliwe, wiec się nie nastawiam 🤔

Załączniki

• 322699B3-C708-407B-9690-840D2D2578E2.jpeg
    322699B3-C708-407B-9690-840D2D2578E2.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 67
Była :) ustaliliśmy plan ;) Czemu ostatni weekend z winkiem?

Premom liczy pik od najmocniejszego owulaka, a ja najmocniejszego owulaka wysikalam wczoraj, więc wyznaczylo owu na dzisiaj, a ja już jestem 3dpo 😅 dlatego dobrze jest używać apki do mierzenia siły wybarwienia po prostu, a nie do obliczania kiedy będzie owu. "jakiej mocy" masz owulaki teraz?

Nie 🙈 tzn. pewnie prędzej czy później tak, no generalnie cionsz mnie by ucieszył. Jeżeli miałabym albo nie mieć nigdy dziecka, albo mieć bliźniaki, no to biorę te bliźniaki 😅

Jedzieeeeesz! A do rozpoczęcia brania antybiotyku musisz mieć pewność, że nie jesteś w ciąży?
ostatni weekend w winkiem bo w środę mam już w końcu tego endykronologa i jak dostanę leki chce by już tylko one działały w moim organizmie. Szczególnie jeśli powie mi że to hashi to już w ogóle nie chce pogłębiać stanu zapalnego

Plus okazało się jak zwykle że ten alkohol to zło 😅 nie wiem jakim cudem udało mi się zrobić trening rano 😂

reklama
Nie wiem czy dobrze rozumiem, na jakie poświęcenia miałby nie być gotowy?
chodzi o jakieś bardzo duże zmiany w stylu życia i diecie - po prostu jeżeli by się okazało, że musi wszystko wywrócić do góry nogami, zrezygnować z rzeczy, które lubi i są dla niego ważne, to ma pełne prawo powiedzieć, że to dla niego za dużo i nie chce tego robić

Do góry