reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Była :) ustaliliśmy plan ;) Czemu ostatni weekend z winkiem?

Premom liczy pik od najmocniejszego owulaka, a ja najmocniejszego owulaka wysikalam wczoraj, więc wyznaczylo owu na dzisiaj, a ja już jestem 3dpo 😅 dlatego dobrze jest używać apki do mierzenia siły wybarwienia po prostu, a nie do obliczania kiedy będzie owu. "jakiej mocy" masz owulaki teraz?

Nie 🙈 tzn. pewnie prędzej czy później tak, no generalnie cionsz mnie by ucieszył. Jeżeli miałabym albo nie mieć nigdy dziecka, albo mieć bliźniaki, no to biorę te bliźniaki 😅

Jedzieeeeesz! A do rozpoczęcia brania antybiotyku musisz mieć pewność, że nie jesteś w ciąży?
Zaczęło się najwyższym i spada zobaczę dziś jeszcze jak wyjdzie

Załączniki

• Screenshot_20230114_110511_Premom.jpg
    Screenshot_20230114_110511_Premom.jpg
    143,1 KB · Wyświetleń: 56
taki w sumie jak podejrzewałam, czyli jak nie pyknie w tym cyklu, to pójdziemy do kliniki i zrobimy oboje te badania, które nam powiedzą. I później zależy od wyników: jeżeli u męża będzie ok i będzie trzeba tylko mną się zajmować, to wchodzimy w to, a jeżeli też u męża by coś wyszło nie tak, to wtedy będziemy rozmawiać czy on jest gotowy na zalecone "poświęcenia".
Nie wiem czy dobrze rozumiem, na jakie poświęcenia miałby nie być gotowy?

A ja wczoraj full śluzu, ze aż mąż był w szoku, bo sobie pływał chyba bezwiednie 😂 no i dzisiaj zaczęłam owulaki, a tam tak, mocz po wielkiej kawie i szklance wody jakby co 🙈 ale u mnie owu w 13-14dc to niemożliwe, wiec się nie nastawiam 🤔

Załączniki

• 322699B3-C708-407B-9690-840D2D2578E2.jpeg
    322699B3-C708-407B-9690-840D2D2578E2.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 70
Była :) ustaliliśmy plan ;) Czemu ostatni weekend z winkiem?

Premom liczy pik od najmocniejszego owulaka, a ja najmocniejszego owulaka wysikalam wczoraj, więc wyznaczylo owu na dzisiaj, a ja już jestem 3dpo 😅 dlatego dobrze jest używać apki do mierzenia siły wybarwienia po prostu, a nie do obliczania kiedy będzie owu. "jakiej mocy" masz owulaki teraz?

Nie 🙈 tzn. pewnie prędzej czy później tak, no generalnie cionsz mnie by ucieszył. Jeżeli miałabym albo nie mieć nigdy dziecka, albo mieć bliźniaki, no to biorę te bliźniaki 😅

Jedzieeeeesz! A do rozpoczęcia brania antybiotyku musisz mieć pewność, że nie jesteś w ciąży?
ostatni weekend w winkiem bo w środę mam już w końcu tego endykronologa i jak dostanę leki chce by już tylko one działały w moim organizmie. Szczególnie jeśli powie mi że to hashi to już w ogóle nie chce pogłębiać stanu zapalnego

Plus okazało się jak zwykle że ten alkohol to zło 😅 nie wiem jakim cudem udało mi się zrobić trening rano 😂

reklama
Nie wiem czy dobrze rozumiem, na jakie poświęcenia miałby nie być gotowy?
chodzi o jakieś bardzo duże zmiany w stylu życia i diecie - po prostu jeżeli by się okazało, że musi wszystko wywrócić do góry nogami, zrezygnować z rzeczy, które lubi i są dla niego ważne, to ma pełne prawo powiedzieć, że to dla niego za dużo i nie chce tego robić

Do góry