reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

już Ci mówię kochana, tak pod endo dedykowane to: witamina E, witamina C, koenzym q10 i L-karnityna.
To akurat e i c biorę 😁. A. Coś z diety avocado, orzechy brazylijskie, morele, słonecznik i pestki dyni. Coś innego jeszcze testujesz. Ja kurcze sprawdziłam z listopada usg i tam endo miałam 4,5mm więc to też nie wina clo na to wychodzi z tym endo, chociaż kojarzę, że miałam też 6mm ma którymś mówione. Ważne, że teraz miałam 6,7mm, ale fajnie tak wszystko poprawiać. A jakie suple puerie bierzesz czy co?

reklama
To akurat e i c biorę 😁. A. Coś z diety avocado, orzechy brazylijskie, morele, słonecznik i pestki dyni. Coś innego jeszcze testujesz. Ja kurcze sprawdziłam z listopada usg i tam endo miałam 4,5mm więc to też nie wina clo na to wychodzi z tym endo, chociaż kojarzę, że miałam też 6mm ma którymś mówione. Ważne, że teraz miałam 6,7mm, ale fajnie tak wszystko poprawiać. A jakie suple puerie bierzesz czy co?
z diety migdały, orzechy włoskie i brazylijskie to u mnie podstawa, awokado, jajka (chodzi o żółtka), kiełki, cytrusy, ananas (generalnie idę w koktajle i jadą różne owoce: maliny, borowki, granaty, mango). Do każdego posiłku coś dorzucam.

Z innych supli, już nie czysto pod endo, biorę puerie uno, witaminę d i magnez. A, i w tym cyklu brałam acc.

z diety migdały, orzechy włoskie i brazylijskie to u mnie podstawa, awokado, jajka (chodzi o żółtka), kiełki, cytrusy, ananas (generalnie idę w koktajle i jadą różne owoce: maliny, borowki, granaty, mango). Do każdego posiłku coś dorzucam.

Z innych supli, już nie czysto pod endo, biorę puerie uno, witaminę d i magnez. A, i w tym cyklu brałam acc.
Może spróbuje sobie na zmianę z pregna brać, bo z wit. Biore e, c, d, magnez, omegę 😅.
Dziękuję 💚

reklama
nie wiem, jem bardzo dużo ananasa, ze dwa tygodniowo ostatnio. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale ja ogólnie jestem przepalona ostrością potraw, jakie jem, niektórzy łzawią od samego zapachu 😅 więc możliwe, że dlatego nie czuję
Też lubię ostre, ale mój żołądek mniej, więc ograniczam. Z tym ananasem to chyba indywidualna kwestia.

Do góry