aurii_orelii
Fanka BB :)
ja tam coś widzę powtarzaj!Wiem, że się nie powinno rozbierać testów, ale no jakosc na zdjeciu fatalna a na zywo widoczna
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja tam coś widzę powtarzaj!Wiem, że się nie powinno rozbierać testów, ale no jakosc na zdjeciu fatalna a na zywo widoczna
no widzisz, dlatego mi lekarz po poronieniach od razu dał skierowanie do immunologa, genetyka, zbadanie niszy, badania krzepnięcia itd. żeby działać wielotorowo - tego jest naprawdę sporoTak się denerwuję jak to czytam... zobacz jakie to rozbudowane, a inni pierdną i są w ciąży
że tak zapytam...co to za badania?Obecność cd138 to stan zapalny endometrium, a wysokie cd56 utrudnia implantację. Czyli nie unikniesz wizyty u immunologa bo gin raczej tu nie pomoże chyba, ze będzie trubo ogarnięty i otwarty
to prawda, to przerażająco niesprawiedliwe. W dodatku to jest takie dramatycznie drogie z tego co piszecie, ja to ciągle przeliczam na średnią krajową i tylko coraz niżej mi szczęka opada. To jest takie cholernie niesprawiedliwe.Tak się denerwuję jak to czytam... zobacz jakie to rozbudowane, a inni pierdną i są w ciąży
biopsja endometriumże tak zapytam...co to za badania?
Wynik histopatologiczny z biopsji endometrium z badaniami nkże tak zapytam...co to za badania?
No wystarczy przeliczyć sobie, na co w takim razie stać nauczycielkę z 10-15-letnim stażem. I dołożyć do tego, ze jej mąż tez jest nauczycielemto prawda, to przerażająco niesprawiedliwe. W dodatku to jest takie dramatycznie drogie z tego co piszecie, ja to ciągle przeliczam na średnią krajową i tylko coraz niżej mi szczęka opada. To jest takie cholernie niesprawiedliwe.
Dla mnie generalnie Wy, Staraczki z dłuższym stażem, to jesteście takie superbohaterki.
nie wiem ile zarabiają nauczyciele, ale wiem ile zarabiają urzędnicy. I szczerze mówiąc jakbym nadal miała urzędnicze wynagrodzenie, to chyba by mnie nawet na te badania krwi, które sobie teraz robię co miesiąc, nie było stać, żeby sobie ot tak co miesiąc z ciekawości robićNo wystarczy przeliczyć sobie, na co w takim razie stać nauczycielkę z 10-15-letnim stażem. I dołożyć do tego, ze jej mąż tez jest nauczycielem
Teraz po tych podwyżkach to jakieś 5-6 brutto. Jeśli doliczyć, ze maja ratę kredytu to naprawdę nie stać na badania za 2tysiace, musieliby cały rok zbierać, żeby uzbierać 2tysiaxe na badania i minimum 800zl wizytynie wiem ile zarabiają nauczyciele, ale wiem ile zarabiają urzędnicy. I szczerze mówiąc jakbym nadal miała urzędnicze wynagrodzenie, to chyba by mnie nawet na te badania krwi, które sobie teraz robię co miesiąc, nie było stać, żeby sobie ot tak co miesiąc z ciekawości robić
Moja koleżanka tak pracuje i ten śmieszny dodatek antykorupcyjny 200zl brutto. Bobienie wiem ile zarabiają nauczyciele, ale wiem ile zarabiają urzędnicy. I szczerze mówiąc jakbym nadal miała urzędnicze wynagrodzenie, to chyba by mnie nawet na te badania krwi, które sobie teraz robię co miesiąc, nie było stać, żeby sobie ot tak co miesiąc z ciekawości robić