reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
w sumie słuszna uwaga! Gdy tak było to można by jakoś przy on vitro programować 🙃

W rodzinie mojego męża rodzą się prawie sami faceci. Jego Tata ma 3 braci, mój mąż ma z tego brata i 4 kuzynów a teraz u brata jest drugi synek w drodze więc zastanawiam się czy jednak są jakieś szanse na córeczkę u nas 🤔🙈
A u Ciebie? U mojej psiapsi że studiów w rodzinie u niej i u męża chłopcy a pierwsza urodziła się córeczka. Teraz w październiku urodziła syna.

A u Ciebie? U mojej psiapsi że studiów w rodzinie u niej i u męża chłopcy a pierwsza urodziła się córeczka. Teraz w październiku urodziła syna.
u mnie w rodzinie idealna mieszanka, praktycznie u każdego rodzeństwo chłopca i dziewczynki ale słyszałam że to podobno męskie geny decydują co będzie a komórka jajowa (szczególnie pewnie moja, juz zdesperowana 😅) przyjmie jakikolwiek plemnik który się doczlapie i będzie zdrowy

Trzymam kciuki 🍀
A można wiedzieć jakie miałaś wskazania?
Bezskutecznie staramy się już od wielu lat. Niestety bezskutecznie.. Początkowo nasze wyniki były w normie więc stwierdzono niepłodność idiopatyczną. Miałam robioną drożność- oba jajowody drożne. Niestety teraz po powtórzeniu badań męża okazało się że morfologia spadła do 3%, ma teratozoospermie. Lekarz stwierdził ze po tylu latach kolejny krokiem będzie inseminacja.

w sumie słuszna uwaga! Gdy tak było to można by jakoś przy on vitro programować 🙃

W rodzinie mojego męża rodzą się prawie sami faceci. Jego Tata ma 3 braci, mój mąż ma z tego brata i 4 kuzynów a teraz u brata jest drugi synek w drodze więc zastanawiam się czy jednak są jakieś szanse na córeczkę u nas 🤔🙈

U mnie jest podoba sytuacja - w rodzinie męża same chłopaki w linii męskiej więc kiedy 1 nasze dziecko okazało się być chłopcem, nie byłam zaskoczona - ale jako 2 mamy już córkę. Także myślę, że to tylko przypadki :)

U mnie jest podoba sytuacja - w rodzinie męża same chłopaki w linii męskiej więc kiedy 1 nasze dziecko okazało się być chłopcem, nie byłam zaskoczona - ale jako 2 mamy już córkę. Także myślę, że to tylko przypadki :)
o czyli jednak jest szansa na córeczkę!

Ja już oczywiście doskonale rozumiem jak ludzie mówią że nieważne co będzie byle by było zdrowe i mi obojętne ale dobrze wiedzieć że szanse na dziewczynkę też mamy 🥰

reklama
Tak, jest taka teoria, że te z X (dziewczynka) są cięższe, a więc i wolniejsze ale dłużej żyjące, a te z Y (chłopiec) szybkie, ale i szybko umierające. Więc poradniki zalecają, seks przed owulacją na dziewczynkę, a na chłopca w dniu owulacji. Ta teoria zakłada też, że dziewczynki to wpadki :p bo seks był rzadko. Ale wiadomo, to takie mity i bzdurki. Lekarze przeprowadzający in vitro nie widzą tych zależności
No nie zgodzilabym się mama 2 dziewczynek, z okresu gdy seks był kilka razu dziennie codziennie. I chłopca, gdy dokładnie pilnowany był dzień ovu - z dzisiejszej perpektywy myślę, czysty przypadek.

Do góry