reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

a badalas sobie może poziom wit. D? Ja kiedyś średnio raz na dwa miesiące byłam chora i miałam anginę i jak zbadałam poziom wit. D to się okazało ze straszny miałam niedobór. Po znacznym podniesieniu nie chorowałam już od dwóch lat (tfu tfu) 😛
Miałam badany kiedyś poziom był w normie. A ciagle biorę witaminy

reklama
Hej dziewczyny. Mam strasznie długie cykle 34 dni, owulacja powinna być ok 21 dnia. Nie robiłam nigdy badań, nie byłam na monitoringu, niestety próbowałam się dostać do gin ale w moich okolicach terminy do gin są okropne ( musze czekać 3/4 miesiące). Kiedyś po spodziewanej owulacji robilam progesteron - wynik : 19.04 ng/mL. Fsh,lh, testosteron i dhea-s w normie. Czy mogę zrobić coś na własną rękę, co pomoże mi stwierdzić czy wszystko ok ? Staramy się dopiero 2/3 miesiące, wiec moja wiedza jest daleko daleko za wami. Dajcie znać co mogę zrobić, żeby sprawdzić czy wszystko ok 🙂 w tym miesiącu wspomagam się testami owulacyjnymi z clearblue 🙂
Robiłaś piątkę tarczycową? Jeśli nie to zrób to i krzywą glukozową i insulinową. To już dużo mówi.

Hej dziewczyny. Mam strasznie długie cykle 34 dni, owulacja powinna być ok 21 dnia. Nie robiłam nigdy badań, nie byłam na monitoringu, niestety próbowałam się dostać do gin ale w moich okolicach terminy do gin są okropne ( musze czekać 3/4 miesiące). Kiedyś po spodziewanej owulacji robilam progesteron - wynik : 19.04 ng/mL. Fsh,lh, testosteron i dhea-s w normie. Czy mogę zrobić coś na własną rękę, co pomoże mi stwierdzić czy wszystko ok ? Staramy się dopiero 2/3 miesiące, wiec moja wiedza jest daleko daleko za wami. Dajcie znać co mogę zrobić, żeby sprawdzić czy wszystko ok 🙂 w tym miesiącu wspomagam się testami owulacyjnymi z clearblue 🙂
Najlepiej iść do dobrego ginekologa prywatnie- chociaż raz niech wszystko sprawdzi. Na NFZ są zazwyczaj słabi lekarze no i długi czas oczekiwania...

hey, zrób może badania krwi (na pierwszej stronie staraczek wisi co najlepiej zbadać) a dziewczyny tutaj pewnie chętnie Ci pomogą je zinterpretować. I to lepiej niż niejeden lekarz 😉

Najlepiej iść do dobrego ginekologa prywatnie- chociaż raz niech wszystko sprawdzi. Na NFZ są zazwyczaj słabi lekarze no i długi czas oczekiwania...
kochana to terminy oczekiwania do gin prywatnie. Ale tych "lepszych". Nie chcę iść do pierwszego lepszego który nic nie wniesie do mojego życia 😋

kochana to terminy oczekiwania do gin prywatnie. Ale tych "lepszych". Nie chcę iść do pierwszego lepszego który nic nie wniesie do mojego życia 😋
To może do miasta gdzieś obok? U mnie w malym mieście też długie terminy ale jeżdżę do miasta wojewódzkiego i tam jest krótszy czas oczekiwania- poszukaj na znanym lekarzu. 😉

reklama
Do góry