reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy etap w życiu naszej pociechy ....czyli sadzanie na nocniczek:):)

Mato wczoraj był tak zaabsorbowany zabawą na dworze, że posikał się w majtki:-D
Może wołał ale było tam tyle dzieci, że głucha mama nie usłyszała:zawstydzona/y:

reklama
LOLCIA81 Zdarza się, zdarza. Czasami Ł. też zaaferowany biega i pokrzykuje, może między słowami powie SI, a to jakoś umknie. W efekcie, jak się zatrzyma, woła SI, to już spodenki robią się mokre.

Emilcia w dzień już sobie radzi bez pieluszki nie mam jednak pomysłu jak oduzyć siusiania w nocy bo nadal zakładam jej pieluszke do spania:confused:a jak u Was?

kasiula ja też zakładam Mateuszowi pieluchę na noc. Czasem rano sucha, innym razem mokra. Próbowałam go w nocy wysadzać, ale czasem spotykam się z protestem :nieeeeeeee:-D. Ja nie wiem, chyba musimy jeszcze troche poczekać, Mato uwielbia pić;-)przed snem tym bardziej.

U nas jest następująca zasada; jak jest pielucha to w większości sucho, jak pieluchy nie ma to powódź:cool2:

My wysadzamy Lolę w nocy na śpiocha i jest bezproblemowo :-). Wiem, że nie uświadamia sobie ona wtedy potrzeb, ale mam poczucie, że tak powinnam ;-)

My też na początku Młodą na nocnik ok.23, ale od jakieś czasu widzę nowość: Młoda zaczyna się sama budzić na siku. Robi, pogada, kładę ją i dalej śpi.
A obawiałam się co potem będzie, czyli do kiedy bedę ją budzić
Na początku parę wpadek było (głównie przez naszą zapominalność), ale już jest oki.:-)

ja już zapomniałam co to pielucha (na szczęście) :-) zaraz minie pół roku odkąd nie używamy w dzień, a w nocy przestaliśmy używać tydzień po odpieluchowaniu dziennym i też gładko poszło :tak:

My wysadzamy Lolę w nocy na śpiocha i jest bezproblemowo :-). Wiem, że nie uświadamia sobie ona wtedy potrzeb, ale mam poczucie, że tak powinnam ;-)

Kinga ale w środku nocy czy np. przed północą?
Pytam bo do 24 do czasem jeszcze nie śpię więc ok ale potem to chyba musiałabym sobie budzik nastawiać:-D

reklama
Do góry