reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy etap w życiu naszej pociechy ....czyli sadzanie na nocniczek:):)

KingaP wlasnie ostatanio tez kolezanka mi powiedziala zeby moj maly chodzil w samych majtkach i wtedy sie nauczy ze trzeba do nocnika skac jak pare razy przemoczy majteczki.Jeszcze nie probowalam tej metody ale chyba niebawem zabiore sie do tego.

taaak

mój Piotrek chodził w mokrych majtkach i nic mu nie przeszkadzało, a jak nauczył się sam ubierać to po prostu po zasikaniu majtek ściągał spodnie i majteczki, wrzucał do pralki lub wanny i brał nowe i się ubierał...

oj sporo z nim przeszłam w nauce siusiania gdzie trezba, bardzo pomocne miałam panie w przedszkolu (Piotrek nauczył sie siusiać do toalety jak miał trochę ponad 2,5 roku)

reklama
te ze znikającym obrazkiem na Piotrka nie działały, ale wygodne były - bo zakładało się jak majteczki

ale minus duży - drogie

kurcze te z uczuciem zimna by się przydały

Jak się Młodej zdarzy, że nie zawoła i pójdzie jej coś w majtki to.....chodzi z miną obrzydzeniową nogi rozszerzone na maxa i woła: mama siusiu....jak zaczynała się uczyć to jej mokre majtki nie przeszkadzały

Maja podpatrzyła, ze kolega o kilka tygodni starszy siusia na stojąco ... Ona tez tak chce.

Aqua - Maja początkowo tez przy lodowce znaczyła teren - reagowała w ten sposób na zimno z lodówki bijące :)

reklama
Witajcie! U nas jeszcze daleko do sikania na nocnik. Próbowaliśmy już chodzenia w samych majtkach, ale Kubasowi nie przeszkadzało, że ma mokro, albo jest kupa. Zero reakcji. Sadzanie na nocnik też rzadko przynosiło jakis rezultat, może ze 3 razy udało się siku, ale chyba tylko z przypadku. Może sobie siedzieć pół godziny, a jak wstanie to sika od razu na podłogę. I tak przerwaliśmy naukę, bo to najwidoczniej jeszcze za wcześnie dla niego...
Miałam wprawdzie ambicję nauczenia go do maja, zeby mi sie potem wydatki na pampersy nie dublowały, ale chwilowo odpuszczamy sobie. Poza tym od niedawna zasypia bez smoka i spi sam w swoim pokoju, więc ma za dużo wrażeń na raz. Będziemy się uczyć jak będzie cieplej, zeby mógł w samych majtach biegać, bo to przebieranie i pranie zimą trochęe męczące jest, za dużo ubrań ma na sobie.

Do góry