reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy etap w życiu naszej pociechy ....czyli sadzanie na nocniczek:):)

reklama
Filip jak na razie na nocniku posiedzi, poczyta, pobawi się, ale jak mu się chce to wstanie i pójdzie gdzieś w kąt, żeby tam się załatwić :D I sygnalizuje kupkę w pieluszce i jak robi "si" to też nawet daje znać. Jak się przeniesiemy to zaczniemy się uczyć - może się uda. Żal mi tylko nowych paneli... ;-) :-D:-D:-D

A ja nie dość, że wychowałam wprost obłędnego mola książkowego, który każe sobie czytać o każdej porze dnia w ilości takiej, że matka chrypnie to na dodatek najlepsze jest czytanie kiedy się siedzi na nocniku!

Oczywiście tak pochłaniają go książki, że zapomina po co na nocnik usiadł i robi co trzeba jak mu spowrotem pieluszkę zakładam. I bądź tu matka mądra jak dziecku dogodzić i rozgryźć kiedy co ma robić...

U nas od czwartku, dokładnie od 4 października Mateuszek zaczął sikać na nocnik a dziś to i kopę zrobił ;-)Jak tylko jestem w domu to puszczam go bez pieluchy i on sika do nocnika. Owszem, są chwile, że się zapomni i nasika na podłogę ale nie wszystko na raz :-)
Pozdrawiam

U nas nocnikowy bunt trwajacy od 2 miesiecy-Jas na nocnik nie chcial usiac za zadne skarby swiata-teraz usiadzie na kilka sekund , ale o zrobieniu siusiu nie ma mowy, nie sygnalizuje tez ze zrobil siusiu lub kupke. Zastanawiam sie co robic- czy dac zupelnie spokoj i odczekac kilka miesiecy a potem znowu sprobowac czy wziac malego na jakis sposob. A jak to wyglada u Was?

FELQUA Ja narazie cierpliwie czekam. Póki co Łukaszek chętnie siada na nocniczek i mówi SI. Z tym, że siada w ubranku ;-) Tłumaczę mu, że trzeba najpierw się rozebrać, ale zwykle pampersik już jest cieplutki. Kika razy udało się "zdążyć". Narazie nie zapowiada się pożegnanie z pieluszkami.

Dzisiaj przed kapiela rozebralam Jaska, wyciagnelam nocniczek i mowie mu robimy siku i Jas siku zrobil jak tylko uslyszal to zdanie, ale stojac na podloge-czyli kojarzy o co chodzi i umie przynajmniej troche kontrolowac zwieracze, ale nocnik mu sie najzwyczajniej w swiecie nie podoba-tak wiec my tez na pewno jeszcze dlugo bedziemy uzywali pieluch

Kuba też kapuje o co chodzi z sikaniem bo mówi si i pokazuje pampersa jak ma być kupa ale za chiny nie da się posadzić na nocnik - nie wiem może niewygodnie mu

- kupiłam też nakładke na wc i też mu niepodeszła więc pieluchy nadal górą.

owszem wysika się do nocnika ale po męsku na stojąco tylko ja musze łapać te jego siuski i być w pogotowiu cały czas jak wietrzy swoje klejnoty

u nas nigdy nie bylo nocnika tzn byl ale jest to dla Leny "przerazajacy" przedmiot :-p
i z tego powodu tylko i wylacznie nakladka n asedes i od jakiegos czasu wola "kupka" (dawno nie bylo tej sprawy w pieluszce :tak:) i czasem "siku" choc z tym ostatnim jest ciezko bo czesto wola po fakcie lub sadzam ja na chybil - trafil ....

reklama
u nas nocnik jest beeeeeeeeeee i rzuca nim ...a na sama mysl o siadaniu ucieka gdzie pieprz rosnie...spróbujemy z nakladka na sedes..może to pomoże ...:tak:;-)
Antek pokazuje tylko jak sie zsika nad ranem i pielucha przepuści i jak sie obudzi pozakuje raczka ze si zrobił

Do góry