reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy etap w życiu naszej pociechy ....czyli sadzanie na nocniczek:):)

my mamy nocniczek z tym,że jagodzie słuzy on raczej jako kapelusz, albo miejsce wrzucania ulubionych zabawek, czyli szyszek :-D

reklama
wg mnie ważne jest, aby na początku dziecko zaakceptowało nocniczek, a nie traktowało go jako wroga, nawet jeśli przez jakiś czas używa go niezgodnie z celem przeznaczenia:tak:

u nas też pojawił się nocniczek :) jako wspaniałe pudełko na piłeczki lub inne dobra ;) Miłek zadowolony :)

Dziewczyny ,ja sie z wami po prostu nie zgadzam!moja córeczke sadzam na nocniczek od momentu kiedy skończyła 8 mc.Wtedy robiła siusiu nieświadomie,i to czy coś będzie w nocniczku zależało ode mnie tzn.musiałam jej pilnować.Teraz kiedy ma już rok i 2 mc sama woła sisi i przynosi mi nocnik!Tak więc dwa lata to wcale nie jest żadna magiczna granica potrzebna do nauki siusiania.Dodam że moja starsza córka zachowywała sie tak samo.:-)

masz prawo sie nie zgadzać, ale nie zapominaj że każde dziecko jest inne

ja mam w domu trzylatka (równo), który zaznajamiany z nocniczkiem był od roczku, jak miał 1,5 roku chodził bez piluchy w lato, a na dal nie woła siusiu...

tak samo jak dzieci w różnym wielu siadają , zaczynają chodzić i wychodzą im ząbki, tak samo jest z kwestią nocnioczka - psychologicznie i pedagogicznie - 2 lata - to wiek w którym dziecko rozumie o co chodzi - jedna załapią to wcześniej inne później - tak samo jak z zebami na roczek dziecko wg "normy"- powinno mieć 6 zębów - moje miało 4, a innych 12, czy 15, a jeszcze innych w ogóle...

Azik,wiem,że dzieci róznią sie od siebie.Chodziło mi tylko o to,żeby mamy rocznych maluchów zobaczyły,że jest sens próbować wysadzać maluszków.

reklama
Aqua, fajnie jest mieć jakąś specjalną zabawkę tzn.taką która spodoba sie maluszkowi i dawać mu sie nią bawić tylko na nocniku .U mnie to działało.Polecam i powodzenia.

Do góry