reklama
stefanka
CENTRUM DOWODZENIA NICZYM
a ja nie daje Gai niczego z czekolada czy kakao i nie daje jej slodyczy. wyjatkiem sa ciastka ale takie biszkopty dla niemowlat bez cukru. ale danio waniliowe tez uwielbia !! nadal pije sama wode a nie soki czy herbatki. uwielbi chrupki kukurdziane ale kupuje takie bez dodatkow, sama miazga kukurydziana i woda.
ale wiecie ze ja jestem inna
stefcia ja do niedawna też byłam inna ;-) ale nic w małej ilości naprawdę nie zaszkodzi dziecku a popróbuje czegoś nowego kiedy masz zamiar wprowadzać np. kakao?
chrupki kukurydziane już się przejadły, ciastka też
z soków kupuję ostatnio 100% (jabłko, pomarańcza) bo te w kartonikach czy butelkach dla dzieci są mocno dosładzane :-(
a herbatki robię ziołowe bez cukru
za serkami homo za to nie przepada ;-) każde dziecko inne...
chrupki kukurydziane już się przejadły, ciastka też
z soków kupuję ostatnio 100% (jabłko, pomarańcza) bo te w kartonikach czy butelkach dla dzieci są mocno dosładzane :-(
a herbatki robię ziołowe bez cukru
za serkami homo za to nie przepada ;-) każde dziecko inne...
kacha_wawa
12.2007/01.2010/09.2011
Oliś w ogóle słodyczy nie lubi, podobnie różnych chrupek i ciasteczek, a ja go tego usilnie nie namawiam Przyjdzie pewnie jeszcze taki czas, że sam będzie mnie o słodycze prosił
jutrzenka
Szczęsliwa mamusia :)))
za serkami homo za to nie przepada ;-)
hehe, jak to serek homo to nie dziwne
ojj wiemy, wiemy
u nas Danio codziennie bo kuba zjada kubeczek bez problemu.
ze slodyczy to tez chrupki takie zwykle plus paluszki juniorki. Dostal tez kilkla razy herbatnika czy biszkopta.
a soczki dostaje tylko bez cukru, i ja je jeszcze troszke rozcienczam bo on i tak slaby jadak wiec wole zeby takie mniej esencjonalne pil.
Drugi raz jak chcialam dac monte to nawet nie chcial podejsc do mnie, dziwny jakis czy co, to takie dobre
stefanka
CENTRUM DOWODZENIA NICZYM
ale nic w małej ilości naprawdę nie zaszkodzi dziecku a popróbuje czegoś nowego kiedy masz zamiar wprowadzać np. kakao?
QUOTE]
kata nie wiem ale mysle ze kolo 3 lat. wiem ze nic w malej ilosci nie zaszkodzi ale nie chce wyrabiac zlych nawykow wystarczy ze my je mamy
jutrzenka
Ja daję Filipowi kaszkę z bobo vity z kakao. Je nawet chętnie.
Co do owoców to jest bardzo wybredny - nie chciał truskawek, ani malin. Jagodami pluł. Jedynie banan mu wchodzi, jabłka, brzoskwinie i nektarynki, ale twarde.
Co do ciastek - wolę mu dać np. drożdżowe ciasto niż jakieś inne sklepowe.
Poza tym je już wszystko to, co my. Obiadków słoiczkowych nie kupuję już, bo ostatnie lądowały tylko w koszu.
Uwielbia pomidorową z ryżem.
A często jest tak, że to, co smakowało mu jednego dnia, drugiego już nie.. I jak tu trafić za takim? hehehe
Co do owoców to jest bardzo wybredny - nie chciał truskawek, ani malin. Jagodami pluł. Jedynie banan mu wchodzi, jabłka, brzoskwinie i nektarynki, ale twarde.
Co do ciastek - wolę mu dać np. drożdżowe ciasto niż jakieś inne sklepowe.
Poza tym je już wszystko to, co my. Obiadków słoiczkowych nie kupuję już, bo ostatnie lądowały tylko w koszu.
Uwielbia pomidorową z ryżem.
A często jest tak, że to, co smakowało mu jednego dnia, drugiego już nie.. I jak tu trafić za takim? hehehe
reklama
grzechotka
Grudniowa mamusia Kubusia
eeee ja tez słodyczy nie daje ale przede wszystkim ze względu na alergie a czasem jak my cos jemy to on chodzi i mowi am am ale jak mu dam polizac to mówi beee i jest po wszystkim nie ma problemu on nie lubi ani czekolady ani ciastek jedyne słodycze ale i to od swieta to żelki czasem lizak ale on dwa razy poliże i zostawia
chrupek juz nie chce jeść paluszki lubi bardziej
a obiady to on normalne je takie jak my tyle że więcej duszone niż smarzone zupy normalnie je praktycznie wszystkie tylko bez smietany je kanapeczki i ostatnio kabanoski drobiowe z sokołowa
owoce je wszystkie borówki teraz sa na fali tylko surowych warzyw nie chce jeść
chrupek juz nie chce jeść paluszki lubi bardziej
a obiady to on normalne je takie jak my tyle że więcej duszone niż smarzone zupy normalnie je praktycznie wszystkie tylko bez smietany je kanapeczki i ostatnio kabanoski drobiowe z sokołowa
owoce je wszystkie borówki teraz sa na fali tylko surowych warzyw nie chce jeść