reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

reklama
Kinia wie co dobre:tak:ja jak kupuje monte to tylko dla siebie,mały je na kolacje serki homog. waniliowe-uwielbia je:-):-)

a ja nie daje Gai niczego z czekolada czy kakao i nie daje jej slodyczy. wyjatkiem sa ciastka ale takie biszkopty dla niemowlat bez cukru. ale danio waniliowe tez uwielbia !! nadal pije sama wode a nie soki czy herbatki. uwielbi chrupki kukurdziane ale kupuje takie bez dodatkow, sama miazga kukurydziana i woda.
ale wiecie ze ja jestem inna :)

Stefa u nas tak samo-zero slodyczy i woda:tak:przekaskami są owoce-ostatnio borowki na tapecie i wlasnie danio waninilowe jest najsmaczniejsze dla Mufinka;-)A obiadki jeszcze daje sloiczki,czasem cos doroslego....

stefcia ja do niedawna też byłam inna ;-) ale nic w małej ilości naprawdę nie zaszkodzi dziecku a popróbuje czegoś nowego :tak: kiedy masz zamiar wprowadzać np. kakao?
chrupki kukurydziane już się przejadły, ciastka też :baffled:
z soków kupuję ostatnio 100% (jabłko, pomarańcza) bo te w kartonikach czy butelkach dla dzieci są mocno dosładzane :-(
a herbatki robię ziołowe bez cukru
za serkami homo za to nie przepada ;-) każde dziecko inne...

Oliś w ogóle słodyczy nie lubi, podobnie różnych chrupek i ciasteczek, a ja go tego usilnie nie namawiam :-p:-D Przyjdzie pewnie jeszcze taki czas, że sam będzie mnie o słodycze prosił :tak:

za serkami homo za to nie przepada ;-)

hehe, jak to serek homo to nie dziwne :-D

ale wiecie ze ja jestem inna :)

ojj wiemy, wiemy

u nas Danio codziennie bo kuba zjada kubeczek bez problemu.

ze slodyczy to tez chrupki takie zwykle plus paluszki juniorki. Dostal tez kilkla razy herbatnika czy biszkopta.

a soczki dostaje tylko bez cukru, i ja je jeszcze troszke rozcienczam bo on i tak slaby jadak wiec wole zeby takie mniej esencjonalne pil.

Drugi raz jak chcialam dac monte to nawet nie chcial podejsc do mnie, dziwny jakis czy co, to takie dobre :tak::tak:

ale nic w małej ilości naprawdę nie zaszkodzi dziecku a popróbuje czegoś nowego :tak: kiedy masz zamiar wprowadzać np. kakao?
QUOTE]

kata nie wiem ale mysle ze kolo 3 lat. wiem ze nic w malej ilosci nie zaszkodzi ale nie chce wyrabiac zlych nawykow :tak: wystarczy ze my je mamy :-D
jutrzenka :growl:

Ja daję Filipowi kaszkę z bobo vity z kakao. Je nawet chętnie.
Co do owoców to jest bardzo wybredny - nie chciał truskawek, ani malin. Jagodami pluł. Jedynie banan mu wchodzi, jabłka, brzoskwinie i nektarynki, ale twarde.
Co do ciastek - wolę mu dać np. drożdżowe ciasto niż jakieś inne sklepowe.
Poza tym je już wszystko to, co my. Obiadków słoiczkowych nie kupuję już, bo ostatnie lądowały tylko w koszu.
Uwielbia pomidorową z ryżem.
A często jest tak, że to, co smakowało mu jednego dnia, drugiego już nie.. I jak tu trafić za takim? hehehe

reklama
eeee ja tez słodyczy nie daje ale przede wszystkim ze względu na alergie a czasem jak my cos jemy to on chodzi i mowi am am ale jak mu dam polizac to mówi beee i jest po wszystkim nie ma problemu on nie lubi ani czekolady ani ciastek jedyne słodycze ale i to od swieta to żelki czasem lizak ale on dwa razy poliże i zostawia
chrupek juz nie chce jeść paluszki lubi bardziej

a obiady to on normalne je takie jak my tyle że więcej duszone niż smarzone zupy normalnie je praktycznie wszystkie tylko bez smietany je kanapeczki i ostatnio kabanoski drobiowe z sokołowa
owoce je wszystkie borówki teraz sa na fali tylko surowych warzyw nie chce jeść

Do góry