reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowe umiejętności naszych dzieci

Karinciu było by suuuper gdyby nasze dzieciaki się spotkały.Mówię serio! Trzeba zorganizować takie spotkanoko KONIECZNIE! :)

No i brawka dla Adiego:) za osiągnięcia:)

reklama
Gratulacje, wszystkim ciekawskim świata Sierpiątkom ;-)
nasz Miko zaczął stawiać pierwsze kroczki na początku sierpnia. Namiętnie zaczął chodzić samodzielnie w swoje urodzinki (20.08). Wczoraj tak biegał po mieszkaniu, że poleciał na kant szafki i ma limę nad okiem (wygląda jakby wrócił z meczu bokserskiego).
Płaczu było co niemiara, ale po godzinie znowu biegał ;-)

Gratulacje dla wszystkich zdolniachów!
Zosia też już biega(!) ucieka i już nie chce dawać rączki, żeby ja oprowadzać wiec zakupiłam ten plecaczek biedronkę ze smyczką, żeby daleko nie uciekała:-)

nowa umiejętność Niny: pokazywanie palcem na pupę i pukanie nim w pieluszkę na znak, że jest e-e :) padłam za śmiechu jak to odkryłam:))) teraz wystarczy ją spytać "gdzie jest kupa" a ona zaśmiewając się puka w pampka:)
a ja życzę sobie, by równie dobrze pokapowala, że e-e ma być w nocniku, a nie w pampku czy gatkach, hehe

i zapomniałam dopisać, że dziś Ninka nas bardzo zdziwiła, ponieważ zaczęła się puszczać mebli i stać na chwiejnych nóżkach:) domaga się już prowadzenia za rączki - do przodu! nie spodziewaliśmy się, że tak szybko jej się chodzenie spodoba:)

A moja panna nie ma zamiaru chodzić jeszcze:no: i tez jak jej się spytam gdzie ma fuch to pokazuje na pieluche i od razu ją szarpie:-D a jak leci w radio KOMBI to od razu macha rączkami i chce tanczyć, słowo 'mama" usłyszałam chyba ze 2 razy na tapecie jest tata kaka kuku amam dada, jak jej cos nie pasi przy zabawie z rodzenstwem to zaraz do bicia się bierze i ciągnie za włosy!!!

czy są jeszcze jakies sierpniowe nie chodzące szkraby?

sempe - moja przecież; samodzielnie nie śmiga, wciąż raczkowanie na tapecie; nawet jej się pchanie pchacza (???) znudziło już; za raczki jej nie prowadzimy, bo nie chcemy; więc sobie tupta przy meblach w boki, albo stoi przy stole i się kiwa, tańcuje itp.; ale nie chodzi;

reklama
Zosia mówi mama, tata, baba, dziadzia, ciocia, dzidzia, lala, kaka, powtarza jak robi kotek, piesek, krówka i kurka. Zaczęła rysować kredkami w zeszycie, na topie teraz jest wkładanie piankowych klocków jeden w drugi no i ich ukłądanie w piramide(tzn mama ma układac a Zosia burzy:-) )

Do góry