reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowe umiejętności naszych dzieci

Brawo Tomek, brawo Miłosz- najważniejsze oby do przodu!!!

A Bartek poczyna sobie tak : Picasa Web Albums - Paweł - czerwiec 2010

a tak w ogóle to niedługo 10 mcy wiec ja sobie troszku podsumuję - pierwsze samodzielne kroki dokłądnie 8,5 mca-na 1go maja...potem techniką mieszaną raczkowanie/kroczki, teraz coraz mniej raczkowania coraz więcej chodzenia ale oczywiscie zdarza mu się raczkować:)
mówienie - najwięcej "da" jak cokolwiek chce to tak woła i pokazuje co chce....ładnie potrafi "powiedzieć" bo np wczoraj buty swoje przyniósł a potem do drzwi i wołą dada, jak dziadka zobaczył to czapke swoja z szuflady na przedpokoju wyjął przyłożył do głowy i "dada" :) rozbraja nas bardzo takimi akcjami:) chce sam jeść i próbuje, ładnie się porusza w rytm muzyki
główne zabawy to chodzenie po domu i brojenie-otwieranie i wymowanie różnych rzeczy, "sprzątanie" (po filmiku z chodzeniem macie jeszcze kilka próbek m.in z odkurzaczem;)) i lubi rózne długie rzeczy które można pchać itp- może być miotła, długa łyżka do butów, zabawkowy kij golfowy...
koszmarem jest przewijanie i ubieranie go-drze się wniebogłosy i za nic nie chce być unieruchomiony nawet przez chwilę:(

reklama
Ninka głównie raczkuje, przestała już zupełnie się turlać; przy meblach się podciąga na rączkach i próbuje sił w nogach, ale jak jej się to uda to na bardzo krótko; dobiera się do szafek i szuflad w kuchni i oczywiście gniazdka ją okropnie interesują;
Bartek super już biega!!!

Ninka głównie raczkuje, przestała już zupełnie się turlać; przy meblach się podciąga na rączkach i próbuje sił w nogach, ale jak jej się to uda to na bardzo krótko; dobiera się do szafek i szuflad w kuchni i oczywiście gniazdka ją okropnie interesują

u nas jest dokładnie tak samo :-) od przedwczoraj wstaje przy meblach ale na chwilkę i zaraz bęc na tyłek ;-)

brawo dla Bartka
Adas juz ładnie sobie poczynia z chodzeniem wokół mebli i spadaniem na pupe
zaczal tez siadac z raczkowania co mnei cieszy
no i wiem ze sto lat swietlnych za waszymi dziecmi ale zaczal robic kosi kosi niedawno, a moja mama go uczyla tego pzrze 2 miesiace i nic he he
na ptaka mowi 'wa' a na psa 'ebe' :-) na mama sie jeszcze nie doczekalam

Kurcze...baska :-) masz torpede w domu :-)

ja się tak skupiłam na tym że Monia jak Ninka się zachowuje ze nie zdażyłam folmiku zobaczyć...

super facecików masz :-)

No dobra Miłosz wział przykład z Tomka Malinki i zaczał własnie przed chwila raczkowac na czterech konczynach!!!!!!!!!!!Troche styl dowolny ale zawsze sie do przodu!!!!

Miłoszku brawo!!!

dziewczyny ja mam w domu diwe takie torpedy a w dodatku ta większa chudsza duzo szybsza i trudniejsza do opanowania:( ta młodsza okrąglejsza jeszcze się rozkręca, jeszcze jesteśmy w stanie ją dogonić...a mówili mi że jak pierwsze takie to drugie będzie spokojne, i co????

reklama
Do góry