reklama
G
Gildzia
Gość
witam,jestem tu nowa ale tez pragne sie pochwalic osiagnieciami mojej corci.A ma ona rok i 5 mies,wspaniale sie rozwija intelektualnie i pieknie mow,potrafi juz skladac po dwa slowa na zdanie,jakis czas temu zaczelam uczyc ja liter i znamy juz wiekszosc alfabetu,przyznacie ze zdolniacha...
Iwonia pisze:Pochwalę się, Madzia załatwia się od miesiąca na
ubikację, kupiłam jej ładną podkładkę, hura :lol: :lol: :lol:
U Mnie jest tak samo.Z tym,że ja mam Michałka.Tylko na noc kożystam z pieluszek.
Mój Michałek(skończył 2-latka 6-stycznia)ostatnio strasznie się rozgadał oto Jego słowniczek:
8) gugaga-papuga
8) kikaka-skarpetki
8) kapki-krople
8) tuty-buty
8) dadu Gaki-dziadek Jacek
8) guga-samolot
Zaczął nawet łaczyć wyrazy.Bardzo lubi oglądać bajkę,,Pszczółkę Maję''-i spiewa po swojemu piosenkę o Mai.
A ja się pochwalę. Wreszcie Ola uśmiechnęła się do nocniczka - foczki. W ciągu tygodnia zaczęła wołać i robić siusiu i kupkę do nocniczka. Chodzi bez pampersów w domu. Na spacer zakładam, ale jest suchutki, Ola tak wstrzymuje, żeby nie zasikać pampka. Może nie uwierzycie, ale to prawda. Cóż, trochę niepedagogicznie postępowałam przez 3 dni, ale za to konsekwentnie i efekt widać.
Beatko, ja swego czasu tak próbowałam..... siedzenie godzinami na nocniku - i kompletna klapa. Wstawała i robiła w pampka.
Beatko, ja swego czasu tak próbowałam..... siedzenie godzinami na nocniku - i kompletna klapa. Wstawała i robiła w pampka.
Hej April moja też sama sobie zdejmie rajstopy i skarpety jak nasika, sama jeszcze nie woła na nocnik ale jak ją wysadzam to praktycznie zawsze zrobi, gorzej z kupką tą po kątach robi. Śmieję sie że szybciej sie nauczyła obsługiwać DVD, bo sama już potrafi sobie zmienić płytę z bajką, a że ma wołac na nocnik to się skubana nie chce nauczyć
słowiczek
mama pisklaczków
A moja sama zaczyna włazić po schodach na 4 piętro.
W końcu, bo niedługo z dużym brzuchem ciężko będzie mi dwoje dźwigać.
W końcu, bo niedługo z dużym brzuchem ciężko będzie mi dwoje dźwigać.
reklama
A moja już zaczyna bardzo ładnie mówić, narazie to tylko trzy wyrazowe zdania ale już potrafi lepiej wyrazić swoje potrzeby, i powiedzieć bardziej o co chodzi.
Aha no i wczoraj i dzisiaj kupka wylądowała w nocniku mam nadzieję że już tak będzie dalej
Aha no i wczoraj i dzisiaj kupka wylądowała w nocniku mam nadzieję że już tak będzie dalej
Podziel się: