reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nocnikowe zmagania

Maxin mam wszędzie panele i płytki nie mam żadnych dywanów ani wykładzin, więc pod tym względem spoko.
Ale tak jak pisała Heksa musiała chodzić bez pieluchy, bo jak tylko ją miała , to robiła w nią. Cały czas za nią chodziliśmy i pytalismy się czy chce kupkę albo siusiu. Pisałam wcześniej, że nawet jej się to śniło...:rofl2:

reklama
Kurcze muszę się poważnie zabrac za ten nocnik:baffled: Chyba przez weekend będzie chodzenie bez pieluchy, Kasiunka a jak szlyście na spacer to jej ubierałaś i na noc też tak ? Ja mam jeden niewielki dywan w dużym pokoju ale chyba go ściągnę na czas nauki nie będę ryzykować, wiadomo z paneli łatwiej zebrać :-p. No i w majtki muszę się zaopatrzyć bo Kacper jeszcz nie ma takowych ;-)

U nas sytuacja taka:
Pielucha tylko na wyjscie z domu bo za oknem snieg i lepiej ze jak zrobi w spodnie nie sztywniały na dworze. W dzien jak tylko jestesmy w domu to chodzi bez pieluchomajtek pieluchy tylko spodenki, na noc tylko pizamka ale kłade taki podkład. od pocżątku mam jeden bo ani razu nie zasiusiała go ani w dzin ani w nocy.Pielucha zakładana na dwór jest wielodniowego uzytku bo ciagle sucha.........
Nie biegam za nia ani nie pytam, Nocnik stoi w pokoju a ona sama siada jak juz zrobi to zawoła mnie albo maza ze jest siii albo eee jak eee to musze isc ja.... a mąz otwiera okno:-D
jedno co to nie zrobi siku do nocnika w którym jest jakis papierek albo poprzednie siii bo tata sie nie ruszył i nie wylał. to woła co to??? pokazuje paluszkiem i wtedy tata ekspresem myje i stawia aby Natala mogła ubrudzic czysty nocnik.

super "porządnicka" Natalka ;-)
Weronika ostatnio ma chyba jakiś zastój - jakoś już nie woła kupy, tylko w pieluchę wali :baffled:

tak.... ale dzis zrobiła eee ja do sprzątania eee a ona w połowie mycia nocnika woła siii podstawiłam taki niedomyty zeby nie zalala podłogi a ona mi paluszkiem pokazuje co to???? i kiwa ze beeee
No i musiałam zabrac i ekspresem myc nocnik aby mogła go za chwilke zalac......:-D:szok:

dziewczyny, ja tez polecam nauke bez pieluchy!! u nas nauka trwala tydzien, na dywan tez troche poszlo, ale zaraz go wypralam i nie ma sladu, teraz Krysia nawet na miescie robi do toalety, wstrzymuje bardzo dlugo, nawet w nocy sie obudzi i zawola, rewelka, a dodam ze na swieta mielismy gosci z 9 miesieczna dziewczynka i wcale na Krysi jej pieluchy nie zrobily wrazenia, dalej wolala

reklama
U nas pielucha na spacer jest, nie ryzykuję, bo Pola woła i za chwilę już musi siedzieć na nocniku, więc jak miałabym coś szukać to pewnie byłaby już mokra. Inaczej będzie latem...
W tej chwili Pola też sama krzyczy , że " Pola chce siusiu/ kupkę na nocniczek" i sama ściąga wszystko i siada. O tym pytaniu co chwilę pisałam jak ją uczyliśmy, żeby doszczętnie nie zasikała wszystkiego i żeby wyrobić w niej ten nawyk myślenia o tym, że musi kontrolować i zauważać swoją potrzebę.
Na noc jeszcze profilaktycznie zakładam, ale też muszę kupić podkład i spróbować

Do góry