reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nocnikowe zmagania

my mamy bo Jud tak woli jak mama i tata.mi sie podoba to ze sa z boku uchwyty ktorych dziecko moze sie trzymac.fajnie by bylo jakbys miala do tego jakis schodek , aby Natalka jak chce sama mogla wejsc i zrobic siku.Gratulacje za noocne sikanie.u nas sik jest przed spaniem i jak wstanie to tez robi.ale niestety jak bardzo duzo w nocy wipije to raz sie zsika....

reklama
My mamy, ale mamy taką zwykłą, bez żadnych dodatkowych bajerów. Pola robi raz na nocnik , raz na to- jak się jej podoba. Tylko mankamentem tego rozwiązania jest to, że jeszcze nie dosięga do kibelka i jak chce tam sikać to musimy ją posadzić. Z nocnikiem radzi sobie sama bez pomocy.

Gratuluję osiągnięć nocnikowych u nas niestety dalej nic, nocnik to wróg nr 1 a nakładka z Tubisiami wróg nr 2 :crazy:
Rano pampers suchy chcę ją posadzić krzyk zdejmę pampersa sik w rajtki, woła mamusiu kupka lecimy na kibelek posiedzi 10 min nic, założę pampisia za 5 min kupka. Oszaleć można nic się nie posuwa do przodu :-(

Pola nie uzywa juz pieluchy do żłobka i na spacery. Na noc zakładam, chociaż wła w nocy , że chce siusiu, ale nie zawsze, także na razie zostawiamy.

gratulacje dla Poli ja sie jeszcze nie odwazyłam na spacer bez pieluchy, boje sie ze jak sie zsika to nie bedzie jak przebrac i ze zmarznie.....
Natalka na noc za to bez pieluchy i wstaje wola siusiu w nocy.

Ewa niezly numer,ale co tam w koncu kazdemu moze sie zdarzyc;-):tak:

Pola wspanaile sobie radzi

Natalka ,Heska rowniez super ma opanowane,tylko dosc czesto w nocy wola hmm....duzo pije na noc?

Kasiak-I moze lepiej wiec odczekac troche,sama w koncu zacznie przynosci nocnik;-)

Lilith my mamy zwykla nakladke i podest,to i to najlepiej dziala.Jeszcze ma problem z siaganiem,spodni, pieluchy,nauka na razie w formie zabaway,hehe,nic na sile.Pytam czy chce si,czesto mowi nie......ale jak ja zabwie i juz usiadzie,zaraz sika.Wiec zrobilysmy krok do tylu,moze w koncu zakuma:-D

My na krotkie spacery takie do 2 godzin nie zakladamy.a na dluzsze tak ale wysadzam ja.uwielbia sikac na polu:)
Maxin moze pokaz jej ze na polku tez mozna i to jej sie spodoba a potemw ytlumacz ze w domu to tak samo trzeba.
wez tez nakladke sciagnij z ubikacji i sadzaj ja na odwrot do spluczki buzia i niech zobaczy jak siusia.malej to sie tak spodobalo kiedys ze bardzo to przyspieszylo nauke:)
Ale jak sama dzis widzialas czasem musze jej przypominac o siku.wiem ze nie polalaby sie , ale jak za pozno sobie przypomni to panikuje:(

reklama
Do góry