reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowe akrobacje

Moja w nocy to tak dwie butle po 250 ml wypija spokojnie, przed snem jedna 250 ml. A w dzień to nawet nielicze... potrafi na raz całą butle wypić. Dwa litry dziennie o spokojnie wypija. i sika jak najęta.... ale w pieluche jeszcze :/ narazie sukces oduczenie od smoka, sikanie nastepny etap :D

reklama
połowicznie odpieluchowane :D znaczy na drzemki jeszcze pieluchy ale "za świadomego" już woła. Odpieluchowanie przebiegło nadwyraz przypadkowo :) znaczy w okolicach maja Ida się bardzo odparzyła po zmianie chusteczek (nie bylo innych, jakiś wyjazd na wieś do teściów same wiecie). Postanowiłam (było ciepło) puscić ją po domu "luzem" i tak jakoś... samo poszło. Pipka się zagoiła a mała zaczeła pokazywać że siusiu i kupka.

passi to u Was tez wszystko na dobrej drodze super :)))

asia o rety!!! a ja myślałam, że paweł tak duzo pije hihihihihi Gratuluje oduczenia smoczka :))) To duży sukces

pathanka nie ma to jak trawka, ale Ci nasi faceci mają sobie dobrze. jak przeczytają nasze posty za 15 lat to się ze wstydu spalą :p

My mieliśmy pobudkę o 5 na siku i spanie do 8. Dzielny ten mój synek. Tylko już od 19 pilnuje go z piciem, nawadniam tak "fest" do 18, a potem juz tylko daje do popicia

U nas Oli wczoraj latał bez pieluszki na działce, tylko na drzemke mu zakladam, pampek z nocy, mało sika w nocy albo i wcale ale to dlatego ze nie je mi od tygodnia ok 3-5 w nocy. Pieluchę do zasnięcia sobie sciąga nie chce jej, jak zasnie ją zakladam, rano ok 3-4 tez ją sciąga i nie sika nic :) Tylko kupa w gacie ;/ wczoraj nie robił w ogole ale dzis od rana bez pampka w majteczkach a jak robi siku jakby go cos poparzyło lata i nie moze usiedziec, nie chce na kibelek ;/ przed chwilą zrobił kupę twardę jak kamien, przynajmniej nie upaprał sie bardzo ;p ale skąd taka twarda kupka ?

Agrafka to skoro komunikuje to rozbierz ją z peluchy jak jest w domu. Jasiek pierwszego dnia też wołał jak już zrobił. Drugiego zaczynał robić krzyczał mama siku i wtedy wstrzymywał to ja go ciach na nocnik a trzeciego od rana już wołał jak mu się chciało.

ULA Jasiek też ostatnio robi taką twrdą kupę nie wiem czemu. Nie męczy się przy robieniu ale jest inna niz zwykle.

Agrafka to skoro komunikuje to rozbierz ją z peluchy jak jest w domu. Jasiek pierwszego dnia też wołał jak już zrobił. Drugiego zaczynał robić krzyczał mama siku i wtedy wstrzymywał to ja go ciach na nocnik a trzeciego od rana już wołał jak mu się chciało.

ULA Jasiek też ostatnio robi taką twrdą kupę nie wiem czemu. Nie męczy się przy robieniu ale jest inna niz zwykle.

Ala też ma ostatnio problemy z wypróżnianiem, męczy się i kupy bwarde.

Agrafka super! sciagajcie pampersa jak juz wola

Ula Ty tez, kupuj podklady albo przescieradla z cerata i szybko sie oduczycie sikania w nocy jak sam sciaga

Pawel robił siku wczoraj u dziunki ok 20 moze po, no i nastepne siku bylo dopiero w domu o 9 rano szoook!!! jak on to zrobil to nie wiem, a o 1 w nocy i o 8 chcialam go wysadzic ale odmowil hmmmm.

Gratuluję postępów!!!

U nas wczoraj dużo się działo i Asi zdarzyło się zrobić kupę na dywanie (i rozdeptać w łóżeczku Antka):zawstydzona/y: i dokończyć na nocniku i nasikać na balkonie na moją piękną trawę.
Aż się zamartwiałam co to będzie bo przecież bezbłędnie już wszystko trafiało w nocnik.
Nie dość tego , w nocy po przeniesieniu jej do mnie do łóżka budziła się z placzem co 15 minut, kilka razy siedziała na nocniku, a ja chcąc przespać chociaż 3 godziny założyłam pampersa:zawstydzona/y: pierwszy raz od kilku nocy.

No a dziś?? Jak pisałam na listopadzie, odpieluchowana kompletnie:-) w żłobku zero wpadek, w domu zero wpadek, na spacerze/zakupach wytrzymuje bardzo długo ( z czego cieszy się mój wózek) i teraz też śpi z gołą pupcią:-)

reklama
Noo u nas tez postepy:tak: dzisiaj kupka na kibelek i siuski do nocniczka:szok: ktorego nie nawidzi ;) ladnie pokazywal ale pampers na noc i na drzemke w dzien jeszcze zakladany.
Zawsze rano jest tak dosikany, ze glowa mala ;)

Do góry