reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowe akrobacje

reklama
NO I PIERWSZA PRZESPANA NOC BEZ SIUSIANIA:-) prześcieradło suchuteńkie, siuśku po pobudce na nakładkę:-) A wypiła wieczorem normalnie mleczko i trochę wody.

Marta ja myślę że rzucenie na głęboką wodę przez chwilę jest uciążliwe, ale daje efekty. Asia na początku nie reagowała wcale, jakby nie czuła że siusia, kolejne noce - już był postęp bo budziła się po zrobieniu siusiu. Czasem ją też wysadzałam, a czasem nie, ale przeważnie na nocnik nie robiła nic.
Także to ma sens, on musi poczuć że robi siusiu.

dziunka gratuluje ;)

martolinka ja tez sie boje jeszcze klasc Go bez pampka na noc czy nawet w dzien na dwugodzinna drzemke po tym jak widze jaki jest pozniej pampers zasikany :(
no ale u nas jeszcze tyle wpadek w dzien, ze hooo, na spacerki tez pampers:zawstydzona/y:
Ale jestem dobrej mysli :)

a Wszystkim odpieluchowanym Maluszkom gratuluję ;)

No to gratuluje Asia idzie jak burza. A w żłobku tez bez pampka? panie pomocne?
U nas na drzemke młody idzie bez pampka, nawet podkładu juz nie daje bo nie sika u juz. nawet po 3 godzinnej. W dzień jedziemy bez wpadek.
Ale na noc mam opory. Nie chce mi sie póki co :zawstydzona/y:
Sama nie wiem, jednej nocy zesikany max a drugiej suchy jak założyłam taki zdjęłam. Kurcze.....:cool::eek:

witajcie ja juz pisalam wczesniej o tym ze moja olka od stycznie juz nieuzywa pampersów ładnie siku robi na nocnik czy na duża wedle jej uznania i niepotrzebuje do tego pomocy nio chyba ze ma spodnie na szelkach których jeszcze nieumie sciagnac ale tak to zaden problem dla mnie za dnia jak spi to tak raczej z godzinke ale to pred snem sie wysika i niema problemu ale na noc wole jej zalozyc chociaz od kilku dni musze powiedziec ma suchy z nocki to jednak niechce mi sie prac i suszyc materaca szkoda mi nowego łuzka bo kupilam moim poeciechą pietrówke wiec i materacyka szkoda na siusiu :p

Hej hej. U nas bez wpadek ale jest nowość i to co mnie zastanawia to fakt że Marcelek od 3 dni ma suchego pampka po nocce. Popłakuje lub budzi sie około północy i dzisiaj po 4. To go uspokajaliśmy. Nie przyszło mi na myśl ze on moze chciał abym go wysadziła.:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Dzisiaj obadam temat i jak bedzie kwiczał to zdejme pampka i go wysadze. I jak bedzie dalej suchy to moze w weekend zajme sie odpieluchowaniem w noc :szok:

Ostatnia edycja:
cleo ja tez jestem tego zdania, że lepiej zaczac od jednej rzeczy, trzymam kciuki

my mamy taka nowosc ze szpitala hmmmm
Pawlowi spodobalo sie sikanie do pojemniczkow. Rozbieramy go do kąpieli, a nasz synek wskoczył do łóżeczka i siedzi jak trusia cicho po czym bije brawo, patrzymy a on celuje siusiakiem w kubeczek (jakis sobie znalazl i zabral do lozeczka) no i cieszy sie ze chociaz troche mu trafilo do kubeczka. To mialam niespodziewana zmiane poscieli.

Martolinka jak tam Antosia sikanie w nocy?????? Odstawiłas juz pampersa czy jeszcze??

Ja musze powiedzieć ze jakby na upartego to mogłabym odpieluchowac Marcela, ale mi sie nie chce :zawstydzona/y: :sorry:

Bo prawda jest taka że zazwyczaj nie sika. Pampers jest suchuteńki i tak zazwyczaj ze 3 dni a potem dzień sikania :D Także pampersa zużywamy jednego na 3-4 dni ;p W sumie i tak niezły wynik wiec nie spinam sie z tym.....

reklama
Mama nie odstawiłam . Raz nie założyłam na drzemke , ale spał wiecej jak 2 godziny i calusienki zasikany... po nocy dalej pampek pełen. On duzo wody pochlania ostatnio w nocy

Do góry