reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowe akrobacje

aa to o rozmiar chodziło hehehe nie zakumałam do konca o co Marcie chodziło :)
Ja w sumie nie mam porownania z innymi chłopcami, tylko z jednym starszym o 3 msc. Powiem tak-przyzwyczaiłam sie do narządów mojego dziecka i innego wydają mi się "inne" :) Chłopiec starszy o 3 msc ale Oli ma się czym pochwalić :)
Z innymi nie będę porownywać :)

reklama
Dziewczyny, ale tu nie o rozmiar chodzi, ale o jakość. Ci panowie z bardzo dużymi cierpią katusze niestety...Ci z małymi nic lepiej. zresztą, był jakiś dokument w tv na ten temat.

Asia śpi bez pieluchy. Zobaczymy jak to będzie dzisiaj.

Asia też bez majtek, ale zaraz jej założę, bo nie lubię jak leży odkryta z rozłożonymi nóżkami, boję się że ją tam dziabnie jakiś komar czy coś... wiem, dziwna jestem:-D
A na kolacje dostała mleko, bo przez tę wycieczkę Julki późno znowu poszła spać.

Asia też bez majtek, ale zaraz jej założę, bo nie lubię jak leży odkryta z rozłożonymi nóżkami, boję się że ją tam dziabnie jakiś komar czy coś... wiem, dziwna jestem:-D
A na kolacje dostała mleko, bo przez tę wycieczkę Julki późno znowu poszła spać.
to kciuki trzymam mocno zacisniete, teraz jak idziesz do pracy na etat to nici z urlopu co???
ja pawła tez ubieram jak sama sie klade

Ula , ale właśnie o to chodzi , ze oceniajac penis w stanie spoczynku nie możemy wiedziec , czy jest sie czym pochwalic. Dopiero we wzwodzie sie okazuje;-)ale o czym tu mowa... przeciez to nasze małe bejuski:-)
i dziunka ma rację :) nie wielkośc , ale technika sie liczy :p
Dziunka powodzenia!!!!!!!

U nas po przedwczorajszym dniu od 17 sikam na wszystko na stojąco nawet malutkimi kropelkami wczoraj dzien jakby poprzedniego nie było. Poslzismy na spacer bez pieluszki ok 2h Oli trzymał i nie chciał siknąc nigdzie, przed domem w ataku złosci i płaczu bo cos tam zsikał się w galoty. Sikac do kibelka na stojąco tez nie chciał. Jakie te dzieci skomplikowane ;p Myslalam ze pojdzie tak łatwo alez się zdziwiłam ;/ Ocb?

U nas po przedwczorajszym dniu od 17 sikam na wszystko na stojąco nawet malutkimi kropelkami wczoraj dzien jakby poprzedniego nie było. Poslzismy na spacer bez pieluszki ok 2h Oli trzymał i nie chciał siknąc nigdzie, przed domem w ataku złosci i płaczu bo cos tam zsikał się w galoty. Sikac do kibelka na stojąco tez nie chciał. Jakie te dzieci skomplikowane ;p Myslalam ze pojdzie tak łatwo alez się zdziwiłam ;/ Ocb?

a no skomplikowane i to jest w nich najpiękniejsze :)))
odpieluchowanie dzieci pampersowych to ciężka robota oj ciężka. Chociaż na pewno są wyjatki

Dziunka ja u was nocka i dzień - ciekawa jestem :p

U nas nad ranem była mala wpadka, ale chyba z mojej winy :((((
Tak źle dzisiaj spał, że mnie z niewsyspania głowa boli, wstawałam co chwilę, robil siku dwa razy po trochu, a po 5 juz mnie ciagnal za wlosy z łóżeczka, wiec pewnie nie mogl mnie dobudzic i mial troszke mokre gacie, ale szybko go przebralam, uspalam i spal juz z mama do 8.30

Ostatnio edytowane przez moderatora:
U nas mój plan odstawienia od nocnego sikania wziął w łeb w momencie jak Asia przestała się budzić. A jak się obudzi to mówi że nie chce na nocnik. Wczoraj Julka ją wieczorem obudziła, to ja ją ciach na nocnik, a młoda...siedziała i siedziała....puściła trzy bąki i... zasnęła.:-D

Spała do rana, oczywiście rano zasikana. I też - tak jak sikała między 1, a 3 w nocy, tak teraz zrobiła nad ranem.

Oj nic nie mozna sobie zaplanować, bo dzieci ciągle się zmieniają...

Co do dzionków - wszystko trafia bezbłędnie do nocnika, nawet kupa u cioci Marty na placu zabaw;-) ALE tylko wtedy jak młoda ma gołą pupę. Jak tylko założę majteczki - już za chwilę siku.

Muszę oswoić się z trzema sprawami:
1) likwidacja mleka wieczornego (ciągle się odgrażam, a potem odwagi brakuje)
2) nauka że w majtki też się nie sika
3) wyjścia bez pieluchy

Te wyjścia są dla mnie najgorsze, bo mój wózek obsikany...brr... pisałaś Sandra o tetrze, ale ta mi sie taka wielka wydaje i niewygodna...

reklama
U nas też sukces na całej linii. Ale jestem dumna. W środe jak zrobiło się ciepło Jaśo w majtochach na dwór początkowo były wpadki ale tak po 4 zasikanych majtkach przy kolejnym razie zaczynał sikać to biegł i krzyczał siku. Następnego dnia zaczynał sikać i jak krzyczał siku to wstrzymywał ja wtedy ciach na nocnik i siki do nocniczka. Na spacer poszliśy w majtochach na wózek położyłam podkład taki jak się kładzie na łóżko i w droge. Po godzinie Jasiek krzyczy siku no to ciach z wózka i siku na trawkę troche popuścił, ale miałam ciuszki na przebranie.
A dzis kochane zero wpadki od rana. Krzyczy siku i próbuje ściągać gatki zaczyna sikać dopiero na nocniku. Oj jak ja się cieszę.

U nas problem z nocnkiem jak u Etny - przymiarki robiłam na nocnik bratanicy i niestety też fontanna poza nocnik. Muszę poszukac czegoś innego.
Etna może ty juz znalazłaś???

Do góry