reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowe akrobacje

reklama
Pathanka gratuluję!

A więc tak : na wózek poszła siata, na siatę ładna tetra i tak śmignęłyśmy na zakupy - Kaufland, Biedrona, Natura, Pepco i jeszcze coś tam, potem do domu skoczyłyśmy zanieść zakupy i potem spacerkiem do teściowej. Nie wiem ile to trwało - 2, 3 godziny? Asiula bez pampersa i ani jednej wpadki:-) Dopiero u teściowej nocnik. HURRA!!!! Wystarczyło się odważyć.

Drzemka też bez pieluszki, co więcej, cały dzień w ubraniu, nie na golasa, a Asia cudnie woła "SIUSIU":-) Mam nadzieję że tych pampersów z szafki już nie założymy:-)

......

U nas problem z nocnkiem jak u Etny - przymiarki robiłam na nocnik bratanicy i niestety też fontanna poza nocnik. Muszę poszukac czegoś innego.
Etna może ty juz znalazłaś???
Wiesz szukałam swego czasu, ale już odpusciłam. Od czasu jak Pawlowi spodobało się obsikiwanie trawki sika wszedzie i do wszystkiego hihihihi
Nawet teraz juz "głębiej" siada na nocnik i ten nasz chyba nam wystarczy. Na razie inwestowalam w przescieradla z ceratą na gumce, bo Pawel już nie nosi pampersow, a jesli mu sie cos przytrafi w nocy to mam minuta dziesiec zmienione przescieradelko i sucho, ale mlody juz sie pilnuje.
Ostatni sukces dwoch dni to nie posikuje mi juz nawet w samochodzie. Nawet z basenu z woda musi wyjsc bo chce mu sie siku.

Dzisiaj wracam z gdyni, korek straszny, połowa drogi za nami, Paweł woła siku po swojemu :p, staje, spuszczam spodnie, Pawel puszcza bączka i bije sobie brawo, jedziemy dalej :)))))) Moze nie chcial smrodzic w samochodzie hihihihi urwis

Dziunka tak trzymać!!!!
Ta tetrę między gacie, ale to tylko na początku, mi Pawel tez raz woze obsikal, ale z mojej winy, wolal po swojemu a ja nie zaskoczylam

Gratulacje i zazdroszczę...
Hanka z tych co przeżywają 3x mocniej niż inne dzieci i ... dziś wpadka za wpadką,,, nie mówiąc już o uroczystym torcie i wielkiej kałuży w trakcie konsumpcji... ehh nadrażliwiec mój mały.

Biedna Haniulka...ale nic się dziwić, przejęta swoją rolą - solenizantki!

U nas noc calutka przespana (w końcu doczekałam tej chwili, ze moje dzieci śpią całą noc w swoich pokojach), mleka dałam zamiast 330ml to 240 i młoda zadowolona i co prawda popuściła w majtochy ale nie tak bardzo jak zawsze. Zauważyłam że mnie nie woła, ale ewidentnie jej to przeszkadza, bo po siusiu wędruje po łóżeczku tam gdzie sucho:-D więc jeszcze czekamy...

Dziś dostanie 120 ml mleka.

dziunka to super :))) jeszcze troche i nasze dzieci same bede sie wysadzac w nocy na nocnik i czekam na ten moment hihihihihi

u nas z nocnikiem nie jest tak fajnie.. siada sobie czasem, ale nie chce tam sikać :/ s chodzi i robi na podłoge... hehe
muszę się do tego bardziej przyłożyc i może będa efekty :)
jak jej nie założe piluchy to potrafi nie sikac 3 godziny i pozniej leci po pielkuche i prosi zeby jej założyc - jak założe to odrazu jest pompa, na nocnik by nie zrobila...
Musze sie zebrac w sobie i moze sie uda :)
u nas jest tez ten problem ze Hania BARDZO dużo pije, nawet w nocy ja dwa razy przewijam bo potrafi sie cała zasikać..:/

Moja Asia jest taka ze jak nie zobaczy picia to i o nie nie woła. I tak może cały dzień, co potem nadrabia oczywiście i wypija za jednym razem bardzo dużo. A dziś ładnie zamiast "pić" było "Mama piciuuuu":-)

My prawie 4 godziny poza domem bez pieluszki i ANI JEDNEJ WPADKI:-) Kupiłam super nocnik, który mieści mi się w wózku nawet jak młoda śpi, a mogę też go powiesić o rączkę, o taki Opinie o Plast-Team Baby One nocnik - wersje dla chłopca i dziewczynki. Baby girl, Baby boy pot - opinie, zdjęcia, informacje - bangla.pl tyle że różowy. Z tyłu ma taką "dziurę", dzięki której jest łatwy w przenoszeniu, czy mozna go gdzieś powiesić, a pod spodem antypoślizgi.

I tak - młoda sikała pod fontanną raz, a raz na placu zabaw. Potem zasnęła, wniosłam ją do domu i teraz się obudziła i zasiusiała pół nocnika. Fajnie:-)

reklama
My też dziś po spacerze 2h i bez wpadki obsikaliśmy trawkę i dalej w długą. Dziś po nocy pampek nie był tak zsikany jak zwykle a jak tylko mu go zdjęlam to siadał na nocnik i siiiiikaaaałlłł baaardzo długo.
Ale jestem dumna.

Jasiek butelkę z wodą musi miec zawsze obok bardzo dużo pije.

Do góry