reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowe akrobacje

Od rana dzień bez wpadówki , majtki suche , ładnie młody woła i sika :tak: kupke tez dzis ładnie zasygnalizował i zrobił na nakładce:tak: najbardziej mnie dzis rozsmieszył na spacerze jak siusiał i potem robił pa pa do siusków i wysyłał na pozegnanie buziaki:-D

Mama jak tak porządnie wziełam sie za Antka w zeszły poniedziałek. On wczesniej jzu siadał na nakładke , czasem zrobił kupke , siusiu , al ejakos nie miałam motywacji

reklama
Super extra szybko Wam to poszło :)))
Marcel od rana jakies 3 wolniejsze kupy miał, wiec poszły w majteczki. Znaczy sie tą trzecia to chciał na nocnik tylko ojciec leń nie podleciał i Marcel sam nie zdążył rozebrac ;/ Nic nie trafiło zatem do nocnika.
Teraz wstał i troszke popuścił ale ogólnie juz 6 sikanka do nocnika były :) Od pół godziny :D podoba mu sie i co chwile sika po troszku ;p tzn podoba mu sie sprzatanie nocnika....

Ostatnia edycja:
U nas od godz. 13 czyli od momentu jak wstał z drzemki była jedna wpadka a tak to cały czas do nocnika. Nawet był bobek :) Marcelek albo wołał albo ja mu zaproponowałam :) Hehe spacer 2 godzinny tez był w majteczkach na który wzięlimy nocnik i ładnie robił bez wpadki :):)

Ostatnia edycja:
A powiedzcie mi dziewczyny jeszcze czy na noc zakładacie pampka? Bo Marcel troszke jeszcze po domu biegał w piżamie i pampku i wołał siku ale ja mu mówiłam ze nic nie szkodzi ale on chciał kupe wiec zanim go porozbierałam to narobił. A potem jeszcze raz narobił drugą kupe ale tu juz tatuś olał sprawe bo myslał ze młody ściemna skoro wczesniej zrobił. No nie wiem czy mi nie zgłupieje. Chyba teraz zrobie tak ze piżama, pampek i spać [zeby nie wołał] bo inaczej sie pogubi.
Aha a tetra po drzemce sucha na 98% no tak min zmoczona ze właściwie w ogóle :) równie dobrze mogło by to byc spocenie. Potem było wieeeeeeeeeeeeeeelkie siku :D

Mama ja młodego ubieram ( he he mąż własciwie) do spania , zkładam pampka i lulu do łózeczka. Nie biega juz w pamku po domu , bo schizofrenii dostanie.Mysle , ze nauka nocnego nie-sikania to juz pozniejsza szkola jazdy:)

No własnie juz tez tak bede robic ;];]
kurde wlasciwie z głupoty zdjełam mu pieluche zeby zobaczyc jak to bedzie. Bo szczerze nie wierzyłam ze w ogóle coś zajarzy bo przeciez nie wołał juz nie mowiac o tym ze nie sygnalizował ze łazi z kupskiem w pampku. No a tu prosze Marcel naawet trzymał siuśki zanim wyciagne nocnik i zdejme majty. Teraz nie mam juz odwrotu....... musze go do konca odpieluchowac bo zaczyna rozumiec. Jestem w szoku :D A fajnie wygladał młody w parku na ścieżce czy w mini zoo przed kaczkami na nocniku a dookoła kupa ludzi ehehehe :D

Ostatnia edycja:
reklama
Mama foty trzeba było robić!
U nas nocne odpieluchowanie to na razie marzenie, bo mała cycka się jeszcze w nocy, więc i pieluchę ma czym zasikać. Ale przed snem nie raz woła o siku, co w dzień w pieluszce bywa rzadkością. Hahahah, ostatnio już odpływała, oczy jej uciekały i miałam nadzieję że wreszcie zaczyna się spokojny wieczór. Aż tu nagle siada zupełnie rozbudzona i woła "kupka bedzie!"

Do góry