reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Niskie beta hcg w 4 tygodniu

Justysia348

Fanka BB :)
Witam! Mam problem otóż to ostatnia miesiączkę dostałam 5.06 a 19.06 miałam owulacje (mój cykl trwa 28 dni) testy ciążowe wychodziły bardzo słabe druga kreska była widoczna pod światło a po dłuższej chwili nachodziły na test brązowe „pajączki” i drugiej kreski już nie było. 4.07 zrobiłam badanie beta hcg i wyszło 13,70. Dzisiaj 6.07 miałam wizytę u ginekologa i Pani doktor powiedziała ze w mojej macicy nic nie widać i ze jest to ciąża biochemiczna i jeżeli beta będzie rosnąć to będziemy się martwić ciąża pozamaciczna a jeżeli stanie się jakiś cud ze jednak będzie to ciąża to dziecko nie będzie zdrowe. W poniedziałek mam powtórzyć badanie beta hcg i w środę. Czytałam na forach ze dziewczyny miały wynik po 14, 15 i urodziły zdrowe dzidziusie. Czy w moim przypadku jest jakiś cień szansy na normalna zdrowa ciąże czy jednak mam się pogodzić z myślą ze to jednak ciaza biochemiczna i czekać na miesiączkę?

Pozdrawiam

reklama
reklama
No jak masz skurcze (czyli okresowe napinanie się brzucha, twardnienie podbrzusza) to nie jest to normalne. Natomiast bóle przypominające miesiączkowe tak. Niektórym towarzyszą całą ciążę. Kłucie, ciągnięcie też jest normalne. Rozróżnij czym jest skurcz a czym po prostu ból. Przy skurczach brzuch robi się bardzo twardy, nieraz bolesny.

Fakt źle to określiłam bo nie są to skurcze brzuch jest miękki i jak się dotykam to nie jest wrażliwy.
Kochana nie analizuj tak bo mozna zwariowac :) musisz podchodzic do tego tak, ze jak ma byc dobrze to bedzie dobrze.. jak nie to nie jestes w stanie nic na to poradzic. Ja przezylam poronienie i zylam w blogiej nieswiadomosci miesiac.. bo poronienie bylo zatrzymane.. teraz gdy dowiedzialam sie o ciazy nawet nie poszlam na beta hcg bo jesli ma byc zle to i tak sie o tym dowiem na usg. A teraz wole sie nie stresowac. Wyluzuj sie kochana, czekaj spokojnie na wizyteu ginekologa

Kochana nie analizuj tak bo mozna zwariowac :) musisz podchodzic do tego tak, ze jak ma byc dobrze to bedzie dobrze.. jak nie to nie jestes w stanie nic na to poradzic. Ja przezylam poronienie i zylam w blogiej nieswiadomosci miesiac.. bo poronienie bylo zatrzymane.. teraz gdy dowiedzialam sie o ciazy nawet nie poszlam na beta hcg bo jesli ma byc zle to i tak sie o tym dowiem na usg. A teraz wole sie nie stresowac. Wyluzuj sie kochana, czekaj spokojnie na wizyteu ginekologa
Tak czas odetchnąć i na chwile zająć sobie czymś innym myśli dziękuje Wam bardzo za cenne rady i poświęcony dla mnie czas. Jeśli teraz się nie uda to na pewno następnym razem to nasze dopiero początki starań i nikt nie mówił ze będzie łatwo jak to się wydawało. Chociaż ciagle jestem przy nadziei ze to właśnie nasz czas

T
Tak czas odetchnąć i na chwile zająć sobie czymś innym myśli dziękuje Wam bardzo za cenne rady i poświęcony dla mnie czas. Jeśli teraz się nie uda to na pewno następnym razem to nasze dopiero początki starań i nikt nie mówił ze będzie łatwo jak to się wydawało. Chociaż ciagle jestem przy nadziei ze to właśnie nasz czas
Trzymam kciuki :) jak bedziesz po wizycie u lekarza to koniecznie napisz co i jak. Jestem dobrej mysli!! Jesli chcesz byc spokojna to mozesz zrobic beta hcg jutro i za 48 godzin, jesli przyrost bedzie ok 66% tzn. Ze ciaza rozwija sie prawidlowo. W internecie sa kalkulatory przyrostu beta hcg wiec mozesz sobie sprawdzic. Powodzenia :)

Nie ma zasady co do wysokości bety , każda dziewczyna ma inaczej ,po wizycie będziesz wiedzieć ,daj nam koniecznie znać i nie martw się na zapas

Oczywiście ze dam znać dzisiaj idę robić betę i w środę przed wizyta. Tak oblicze sobie w kalkulatorze dziękuje za informacje :) a czy to dzisiejsze badanie mogę porównywać z tym co miałam robione 4.07 czy to jest za duży odstęp czasowy i lepiej jest jedno po drugim?

reklama